HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Mayıs 2023 Cumartesi Saat: 13:06

GELECEKTE SİNAN OĞAN VAR

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın %5.2 oy alması 2.tura gidilmesinde en büyük etken oldu.
GELECEKTE SİNAN OĞAN VAR

HABER: KÜBRA ÇAKIR (ÖZEL HABER)

14 Mayıs 2023 günü gerçekleşen 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri geride kalırken, Cumhurbaşkanlığı seçimi yüzde 51'lik çoğunluğu sağlayan olmadığı için 2. Tura kaldı.

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın %5.2 oy alması 2.tura gidilmesinde en büyük etken oldu. 

2. turda Sinan Oğan’ın kimi destekleyeceği ise merak konusu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeler sağlandıktan sonra belli bir karara varacak olan Sinan Oğan, şartlarının kabul edilmemesi halinde her iki tarafa da sıcak bakmadığını açıkladı.

Sinan Oğan’ın talep etmiş olduğu şartlar şu şekilde:

Anayasa’nın ilk dört maddesine dokunulmaması,

Anayasa’nın 66. Maddesinde yer alan Türklüğün Anayasa’dan çıkarılma girişiminin engellenmesi,

13 milyon sığınmacının gönderilmesi,

Ekonomik krizin temel sebepleri olan faiz, enflasyon, sonuç sarmalının bertaraf edilmesi,

Terör örgütleri ve onların siyasi yapıları ile araya mesafe konulması.

Türkiye bu konuya odaklanmışken konuya ilişkin Zafer Partisi Ordu Milletvekili Adayı Yener Turan da www.ordutribungazetesi.com’a özel açıklamada bulundu.

Yeni bir parti ve Ata ittifakı olarak tüm ambargolara karşı, insanlara birebir dokunmayla 35.000 oy alındığını açıklayan Yener Turan her şeye rağmen Cumhurbaşkanlığı'nda güzel bir oy alındığının altını çizerek, sandıkta kazanamasa bile Sinan Oğan’ın şahsı adına güzel oy aldığını, mutlu olduğunu ve seçimlerin kazananı olduğunu belirtti.

“SEÇİM GELECEK DÖNEMDE BİZİM”

14 Mayıs Seçim sürecinden bahseden Yener Turan: “Tüm ekip olarak il genelinde çok yorulduk.  Kapı kapı dolandık, hiçbir desteğimiz yoktu, ne imkânımız, ne devlet imkânımız, ne bir iş alanı imkânımız, basın imkânımız hiçbir şeyimiz yoktu. Biz seçmene birebir dokunduk.  Her mahalleye, her kapıya gittik. Sinan Oğan dedik, Zafer dedik. Tüm ekip özveriyle çalıştık, güzel işler başardık. Sinan Oğan’ı bilmeyen o kadar kişi vardı ki, yedi ay önce başlamış olsaydık ve yerel basın bize haberlerinde yer vermiş olsaydı 2. Tura kalma ihtimalimiz daha yüksek olurdu. Şu an Sinan Oğan artık  net bir şekilde tanınıyor. Seçim gelecek dönemde bizim.”

“TAVİZ VERMİYORUZ”

Zafer Partisi ve Sinan Oğan’ın istediklerinin belli olduğunu, belirtilen beş madde dışına çıkılmadığını, partilerin getirmiş olduğu teklifler olduğunu ve bu tekliflerin görüşüldüğünü açıklayan Yener Turan belirtilen şartların kabul edilmemesi halinde seçmenin özgür iradesiyle karar vereceğini ve 28 Mayıs’ı beklediklerinin altını çizdi.

Net kararın ortaya çıkması için Sinan Oğan Başkanlığı'nda bir toplantı düzenleneceğini, ortak bir karar alınacağını ve 2. Tur seçimlerinde o yönde ilerleneceğini açıklayan Yener Turan: “Terör örgütleriyle iş birliği içinde olmak konusunda diretilirse, bizim zaten kurallarımız kati, şaşmadığımız kuralımız bu. Kesinlikle bizim gittiğimiz yerde Hizbullah, HDP veya PKK söz sahibi olmayacak. Bunun dışına çıkmıyoruz ve tarih de vermiyoruz, taviz vermiyoruz. Çünkü taban bize bu oyu, bu duruşumuzla verdi. Bize bunu herkes seçim gezilerimiz esnasında defaatle sordu. Vermeyeceğiz dedik. Türk Milliyetçileri, Türk Milliyetçisi olarak gidebiliyorsa öyle gitsin.”

“SANDIKTA KAYBETMEMİZ ÖNEMLİ DEĞİL, BİZ KAZANDIK”

“Seçimde yalnız şunu bilelim. Biz kazandık.  Zafer Partisi olarak da kazandık, Ata ittifakı olarak da kazandık. Sandıkta kaybetmemiz önemli değil. Ordu da 24.000 oy Sinan Oğan’a çıktı ki tanınmadığı halde. Tanıtmaya çalıştık, broşürle tanıttık, kendisini birebir tanıttık,  telefonda birebir gösterdik, Babala’da telefon açtık gösterdik böyle bir çalışmayla tanıttık.  Ümit Özdağ’ı tanımıyorlardı onu tanıttık. Hani biz burada neyse yerelde belediye başkanı adayıydım bağımsız, bizi tanıyanlar sonuçta belli, buralıyız, gazeteciyiz, biz de meslektaşız. Bizi tanıyanlar belli, o da belli etmiş kendini 7400 Zafer’e oy çıktı. O da bir başarıdır.“

“BASIN ALANINDAN AMBARGO YEMEMİZ BÜYÜK BİR KAYBIMIZ”

Sinan Oğan’ı kazanamaz diye oy atmayan kişinin çok olduğunu, Oğan’ın başka bir partiye geçmeyerek dik durduğunu, kendi çizgisinde yürüdüğü ve bunun da büyük bir etken olduğunun altını çizen Yener Turan basın alanında ambargo yemelerinin büyük kayıp olduğundan bahsetti.

“Basın alanında ambargo yememiz en büyük kaybımız. Ben kendim bu alandayım, ben ambargo yedim. Sonuçta meslektaşız. Yerel kanallar bana görüntü vermedi. Basın açıklamama çağırdım geldiler ama yayınlamadılar, tanıtıma çağırdım geldiler yayınlamadılar. Yerel kanalların yanı sıra ulusal kanallarda aynı şekilde ambargo uyguladılar. Herkes yandaş olduğu tarafta oldu. Sinan Oğan’dan ne kadar korkmuyoruz deseler de korktular. Korktular ve yer vermediler. Nitekim de bu kendini belli de etti. Bu tamamen dokunarak alma bir oy.  Bundan sonraki süreçte Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’nun, Bahçeli’nin seçim süreçleri olmayacak artık. Önümüzdeki dönemin en büyük siyasi aktörü artık Sinan Oğan.” 

"GELECEKTE SİNAN OĞAN VAR"

Zafer partisi Ordu Milletvekili Adayı Yener Turan son olarak: “Sinan Oğan-Ümit Özdağ, ben de ayrı birer değer, yıllardır sevdiğim kişiler, bana da bir şans verdiler. Güzel oldu, ben de kendimi Ordu’ya daha da çok tanıtmış oldum. Ben gelecekte olurum veya olmam ama gelecekte Sinan Oğan var. Önümüzdeki yönetim Sinan Oğan’ın. Destek vereceğimiz bir taraf olursa oranın kazanmasını isterim. Sonuçta emek verdik. Liderimiz ne tarafa giderse o tarafa gideceğiz.” dedi.




Anahtar Kelimeler : GELECEKTE, SİNAN, OĞAN, VAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler