HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Mayıs 2023 Cuma Saat: 13:26

MİLLET İTTİFAKI KAHVALTIDA BULUŞTU

Millet İttifakı üyeleri tarafından Ordu'da bir otelde kahvaltı programı düzenlendi.
MİLLET İTTİFAKI KAHVALTIDA BULUŞTU

HABER: Tuğçe ARSLAN

Millet İttifakı’nın Ordu milletvekilleri, İl Başkanları ve üyeleri Ordu’da bir otel restoranında basın mensupları ile kahvaltı programı düzenlediler.

Kahvaltı programına Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekilleri Seyit Torun ve Dr. Mustafa Adıgüzel, Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Mehmet Kaptanoğlu, İyi Parti Ordu İl Başkanı Melikşah Murat Genç, Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, Deva Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Türkmen, Gelecek Partisi Ordu İl Başkanı Av. Ali Safa Aydın, Demokrat Parti Ordu İl Başkanı Selçuk Yücesan, partilerin 28. dönem milletvekili adayları ve partililer katıldı.

Programda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Mehmet Kaptanoğlu Cumhurbaşkanlığı 2. tur için seçim çalışmalarının hızlı ve planlı şekilde başladığını belirterek konuşmasında, “Seçimin 1. ayağı bitti daha önce basın açıklamasında da dile getirmiştik. Şimdi seçimin 2. Ayağına yani Cumhurbaşkanlığı seçimine geldik. Bu yöndeki çalışmalarımızı nasıl yapacağımız, saha da nasıl bir çalışma stratejisi yapacağımız ve birbirimize nasıl destek vereceğimiz konusunda ortak stratejiyi belirleyip artık yola çıktık. 28 Mayıs’ta da mevcut olan tabloyu değiştirmek adına tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Bunda hem sizlerin hem de Türk vatandaşlarımızın hem bu vatanı seven insanların hepsinin katkısına ihtiyacımız var. İnşallah 28 Mayıs’ta sonuçlar bizim istediğimiz gibi olur. Bizler 15 Mayıs’ta güzel bir sabaha uyanmak istemiştik ama 15 gün uzadı süreç dileğim 29 Mayıs’ta o güzel sabahı görmek bu konu da hepinizin katkısını sonsuz şekilde yapacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

İl Başkanı Kaptanoğlu’nun ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel ise şu ifadeleri kullandı;

“Hiç kimsenin endişesi olmasın

“19 Mayıs gençlerin bayramı ama umutları çalınan, soruları çalınan, KPSS ve mülakat zulmüne uğrayan gençlerimiz var ve itiraz ettiklerinde de kapı dışına gönderilen gençlerimiz var. Bugün gençlik bayramını konuşuyoruz ama maalesef bu ülkenin çocukları bu ülkenin gençleri kapı dışarı edilirken Suriye’den milyonlarca kişiye kapılar açıldı. Kendi çocuklarımıza kapıyı gösterenler 5-10 milyon Suriyeliye kapı açmıştır. Pek çok şehrimizde yine gençlerimiz uyuşturucu batağındadır Türkiye uyuşturucu tacirlerinin uyuşturucu mafyasının cennet bir ülkesi haline gelmiş ve tüm dünyadaki uyuşturucu baronları Türkiye’yi mekân edinmiştir. İşte o yüzden Nutuk’un son paragrafında büyük önderin işaret ettiği ‘Memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet hatta ihanet içindedir’ dediği bir yerdeyiz. Ama her bir çakıl tanesinin her bir kaya parçasının hiçbir yaşayan ya da yaşamayan hiçbir şeyin endişesi olmasın. Nerede zulüm gören yaratılan ne varsa toprak, su ve hava biz orada olacağız. Ezelden ebede bu kadim coğrafyada hayat bulan bu topraklar içerisinde üzerinde yaşayan insan, hayvan, bitkiye, orman, ağaç hiç endişesi olmasın onlar neredeyse biz orada olacağız ve bu topraklarda yaşayan tüm kardeşlerim, hiç kimsenin endişesi olmasın.”

“Hadi hep beraber ülkemizi geri alalım”

“Biz Atatürk'ün çocukları, gençleri ve askerleri olarak biz yine orada olacağız Az kaldı sevgili kardeşlerim. İyiler kazanacak. Geliyor gelecek olan sana söz. Sana söz dertlere deva olacağız. Gelecek güzel günlere inanın. Bu ülkeye saadet vadediyoruz demokratik, demokrat, özgürlükçü ve aydın nesiller yetiştireceğiz. Cumhuriyeti halk ile buluşturacağız. O yüzden diyoruz ki Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız da inşallah 13. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi vatanını seven sandığa gelsin. Toprağını seven sandığa gelsin. Biraz önce bahsettiğim konularla ilgili Bu Allah ile aldatanlar nedeniyle, Allah'ını seven sandığa gelsin ve zulüm gören kadınlar, insanlar olarak insanını seven sandığa gelsin. Hiç kimseden korkmuyoruz. Sevgili kardeşlerim, cesaretle esaret arasında sadece bir fark var. C harfi eksik olunca cesaret, esaret oluyor. O yüzden bir harf eksik, bir adım geri duran, bir saniye duraklayan namerttir. Korkmuyoruz, birlikte bu işi sizlerle beraber başaracağız. Kız kardeşlerim, erkek kardeşlerim Değerli yol arkadaşlarım. Hadi gidin hadi hep beraber ülkemizi geri alalım.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun da;

Biz vazgeçmedik. Aynı inançla devam ediyoruz

“14 Mayıs'a giden süreçte bir mücadele verdik. Hepimizin beklentisi bu mücadeleyi hem Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında hem de Cumhurbaşkanlığında daha iyi bir sonuç almaktı. İlk turda bu işi bitirmekti. Ama görüldüğü üzere istediğimiz sonucu alamadık. Onlar kazanamadı. Biz de kaybetmedik. Bunu bir kere bilelim Sonuçta önümüzdeki süreçte onlar da sıfırdan başlayarak bir, iki, üç, dört, beş diye sayacaklar biz de aynı şekilde. Bu açıdan hiçbir şekilde moralimizi bozmaya gerek yok. Biz bu ülkeye hizmet etmeye, gençlerimizin geleceğini kurtarmaya, bu ülkede barışı, huzuru temin etmeye yemin ettik, ant içtik, bunu da gerçekleştireceğiz Hiçbirinizin endişesi olmasın. Vazgeçenler kaybeder. Biz vazgeçmedik. Aynı inançla devam ediyoruz.”

“Karar ver Türkiye'yi kurtaralım

"Bu ülkeyi kuranlar nasıl Kuvay-i Milliye ruhuyla hareket ettiyse ve 7 düvele karşı mücadele verip cumhuriyeti kurduysa biz de başarabiliriz Mustafa Kemal Atatürk'ün koşullarından daha zor değil koşullarımız. O günkünden daha iyi noktadayız demek ki başarabiliriz. Tek bir şeye ihtiyacımız var moralimizi, motivasyonumuzu yeniden temin edip aynı iradeyle devam ettik. Bu açıdan elbette ki bu süreci değerlendireceğiz Önümüzde kalan 9 günde hep birlikte neyi başarabiliriz? Birlikte ne yapabiliriz bunu ortaya koyacağız. Bakın 6 siyasi parti bir araya geldik ve dünyaya örnek bir birliktelik ortaya koydu. Her şeyi yaptılar. Her türlü operasyonu çektiler ama başaramadılar. Bakın hala burada bir aile gibiyiz Ben hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Gönülden teşekkür ediyorum iyi ki varsınız. Bizim bu beraberliğimiz, birlikteliğimiz, inşallah 28 Mayıs'ta sonuç almamıza yetecek arkadaşlar yılmayacağız. Asla ve asla yılmayacağız ve inanıyorum ki 28 Mayıs'ta sevgi kazanacak. 28 Mayıs'ta bu ülkeyi seven Gerçek vatanseverler kazanacak. 28 Mayıs'ta gençlerin geleceğini kurtaracak olan irade kazanacak ve hep birlikte kazanacağız ve diyoruz ki karar ver Türkiye'yi kurtaralım. Teşekkür ediyorum."

 

 




Anahtar Kelimeler : MİLLET, İTTİFAKI, KAHVALTIDA, BULUŞTU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler