HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Mayıs 2023 Çarşamba Saat: 18:31

6’LI MASA 2. TUR İÇİN İDDİALI

6’lı masadaki Parti üyelerinin Ordu İl Başkanları, CHP Ordu İl Başkanlığı’nda bir araya gelerek basın toplantısı düzenlediler.
6’LI MASA 2. TUR İÇİN İDDİALI

HABER: Tuğçe ARSLAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Kaptanoğlu, İyi Parti İl Başkanı Melikşah Murat Genç, Saadet Partisi İl Başkanı Av. Erkan Temiz, Gelecek Partisi İl Başkanı Av. Ali Safa Aydın, Deva Partisi İl Başkanı Erkan Türkmen, Demokrat Parti İl Başkan Vekili Serhat Çelebioğlu CHP Ordu İl Başkanlığında ortak toplantı düzenlendi.

6’lı masadaki Parti üyelerinin Ordu İl Başkanları, CHP Ordu İl Başkanlığı’nda bir araya gelerek basın toplantısı düzenlediler.

Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Kaptanoğlu öncülük etti. Konuşmasına 2. tur için sürecin tekrar başladığını belirten Başkan Kaptanoğlu; “Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki adayda 50+1’i geçemedi. Yani ikisi de tabiri caizse seçimi kazanamadı. Dolayısıyla süreç yeniden başladı. Saatleri sıfırladık ve seçim süreci çalışmasına başladık. Ortaya çıkan tabloda şöyle bir gerçek var: Yaklaşık 27 milyon 671 bin seçmen tek adam rejimine hayır demiştir. Sistem taleplerini ortaya koymuşlardır. Eğer 27 milyon 671 bin seçmen yani 50+1’den bir fazlası bu sisteme, bu rejime hayır diyorsa ve bu da 28 Mayıs'ta sandığa yansırsa Türkiye demokrasisi adına önemli bir gelişmenin olacağını düşünüyoruz. Çünkü eğer Türkiye'de yetkilerin tek elde toplanması süreci devam ettiği takdirde Türkiye'de zaman zaman karşımıza çıkan demokrasilerden uzaklaşma adımları ortaya çıkmaktadır. Sorunları çözmenin tek yolu vardır. O da o da seçimlerde sandığa sahip çıkmak, oylarımızı kullanmak ve Türkiye'nin aydınlık günlere ulaşabilmesi adına tüm samimiyetiyle kendini ortaya koyan Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı noktası konusunda vatandaşlarımızın desteğini ortaya koymasıdır”dedi.

“28 Mayıs'ta yine biz milletimize güveniyoruz”  

Seçmenin tek adam sisteminine karşı olduğunu vurgulayan İyi Parti İl Başkanı Melikşah Murat Genç ise “Tek adam rejiminin değişmesi, tekrar demokratik bir sisteme geri dönülmesi adına 6 yıldır birlikte çalışmaktayız. Çünkü Seçim sonuçları göstermiştir ki, çoğunluk tek adam rejimine karşı. Yani %50’nin üzerinde vatandaşımız hala tek adam sistemini onaylamamaktadır. Buna güvenerek biz milletimizin bu bozuk düzeni değiştireceğine inancımız tamdır. Biz sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğiz ve sandıklara sahip çıkacağız. Tekrar Cumhuriyet değerlerine uygun, adil bir düzenin tekrar ülkemize kazandırmak adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Vatandaşlarımıza da bu konuda güveniyoruz” diye konuştu .

“Bundan sonra da sahada olacağız”

Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Temiz, ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması için nasıl sahada oldularsa 2. tur için de aynı saha çalışmalarını yapacaklarını belirterek, “Saadet Partisi olarak Millet İttifakı çatısında başlatmış olduğumuz bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Bizim için milletvekilliği seçimleri sonuçlandı ama Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda vermiş olduğumuz sözün arkasındayız. 28 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması için bugüne kadar sahada olduk. Bundan sonra da sahada olacağız” şeklinde konuştu.

Durum 0-0. Sandıklarımıza sahip çıkın

Gelecek Partisi İl Başkanı Ali Safa Aydın ise açıklamasında şu sözlere yer verdi, “6 partiden biri olarak seçim sürecinde elimizden gelen çalışmaları ortaya koyduk. Gelinen noktada tüm kamu kaynaklarını ve kamu gücünü kullanmasına rağmen AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bu seçimi kazanamamıştır. Maç tekrar başlıyor. Durum 0-0. Sandıklarımıza sahip çıkın. Çayı demeyin, biz sizin yanınıza geliyoruz”

 

 




Anahtar Kelimeler : 6’LI, MASA, 2., TUR, İÇİN, İDDİALI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler