HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
12 Mayıs 2023 Cuma Saat: 10:24

HÜDA PAR KAPATILMA YOLUNDA

Büro İş Sendikası HÜDA PAR'ın kapatılması için dilekçe sundu.
HÜDA PAR KAPATILMA YOLUNDA

Haber:Meltem TİRYAKİ

Büro İş Sendikası, HÜDA PAR’ın Anayasa'nın 1, 2, 3, 6, 11, 41, 42, 68, 69, 174, 176. maddeleri ile Siyasi Partiler Yasası’na aykırı faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle temelli kapatılması yönünde Yargıtay'a dilekçe verdi.

Dilekçede Yer Alan Maddeler Dikkat Çekti

Yargıtay'a verilen dilekçede Hizbullah’ın tarihi hatırlatıldı.Dönemin Diyarbakır Emniyet Genel Müdürü Gaffan Okkan ile Konca Kuriş cinayetleri de hatırlatılanlar arasındaydı. Partinin birçok yöneticisinin Hizbullah’tan yargılanıp hüküm giydiği anımsatılan ve bu isimlere yer verilen dilekçede; HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Hizbullah bana göre bir terör örgütü değil”, “Türk Bayrağı bana problemli geliyor” söylemlerine dikkat çekildi.

Ülkenin bütünlüğüne tehdit unsuru şeklinde gösterilen HÜDA PAR'ın Parti programında zorunlu karma eğitimden vazgeçilmesi, Kürtçenin ikinci resmi dil olması, “Ne mutlu Türküm diyene” sözünün silinmesi  konuları hatırlatılırken, Büro İş Sendikası,“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak ve toplumun huzur, güven ve birlikteliği için davalı partinin temelli kapatılması hukuksal bir sorumluluktur"diyerek sözlerini bitirdi.




Anahtar Kelimeler : HÜDA, PAR, KAPATILMA, YOLUNDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler