HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Mayıs 2023 Perşembe Saat: 19:13

CUMHURBAŞKANI ORDU’YLA BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ordu halkı ile bir araya geldi.
CUMHURBAŞKANI ORDU’YLA BULUŞTU

HABER: KÜBRA ÇAKIR - TUĞÇE ARSLAN


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ordu halkı ile bir araya geldi.


Yoğun önlemlerin alındığı miting alanında birçok sivil polis, özel harekât, güvenlik güçleri vardı. Aynı zamanda sahanın birçok noktasında sağlık ekipleri de yer aldı.


Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda saat 14.00’de Ordu halkı ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yoğun bir kalabalık ve ilgi ile karşılandı.


Önemli konularda Ordu halkına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına Ordu’ya olan sevgisiyle başladı ve bu sevginin seçim akşamı daha da güçlü tecelli edeceğini söyledi. Ardından asılı olan pankartlardaki sloganlara dikkat eden Erdoğan sloganları tek tek okuduktan sonra sözlerine şu şekilde devam etti: “Sevgili Ordulular, başımızın tacı kıymetli hanımlar, geleceğimizin teminatı kıymetli gençler, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Yaklaşık 10 ay sonra bir kez daha Ordu'da olmanın, sizlerle hasret gidermenin memnuniyeti içindeyiz. Ne diyor Ordu türküsünde ‘Ordu’nun dereleri aksa yukarı aksa, vermem seni ellere Ordu üstüme kalsa’ öyle mi? Dünya üstümüze kalsa Ordu'ya olan sevgimizi, aşkımızı, gönül bağımızı hiçbir şeyle değişmeyiz. Girdiğimiz her mücadelede yanımızda Ordu'nun vefasını, kadirşinaslığını asla unutamayız. Karadeniz'in bu güzel şehri, bölgesinin parlayan yıldızı olmanın yanında Türkiye Yüz Yıl hayalimizi birlikte gerçekleştireceğimiz yol arkadaşımızdır. Biz Ordu'yla birlikte Türkiye Yüz Yılı yolunda ilerlerken birileri de Türkiye'nin kuyusunu kazmanın peşinde."

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin HDP ile olan ilişkisine Selo’nun kim olduğunu açıklayarak değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: “Bu Selo kim? Bu Selo Diyarbakır'da 51 Kürt vatandaşımızın ölümüne neden olan kişi terörist. Onu çıkaracaklarmış. Söylesene Bay Bay Kemal, mecliste HDP'yle neler görüştün? Neler konuştun? Kamudan ihraç edilen PKK'lıları devlete geri dolduracaklarmış. Belediyeleri istediğiniz gibi kullanmanız için örgüte teslim edeceğiz diyor. Ülkemizin güney sınırlarını Suriyeli’leştirerek kana ve ateşe boğmanıza izin vereceğiz diyorlar. Suriye'deki askerlerimizi çekip orayı ülkemize rahatça saldırabilesiniz diye tamamen size bırakacağız diyorlar. Kendi mitinglerine katılıp Van'da ne dediler? Dişe diş, kana kan intikam dediler. HDP mensupları örgütün parmak işaretiyle selamlıyorlar. Eline her mikrofon alan HDP'linin, PKK'lının tehdit dolu açıklamalarına elleriyle ne yazık ki kalp işareti yaparak cevap veriyorlar. PKK'sından HDP'sine, bölücülerin nasıl cüretkar bir şekilde ortaya döküldüklerini görüyorsunuz değil mi? Bay Bay Kemal'den almışlar sözü. Şimdiden silahlarını doldurmaya, molotoflarını hazırlamaya başlamışlar. Bu manzaradan en az bizim kadar CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimizin de utandığına inanıyorum. Sadece bu da değil. Öte yandan FETÖ'ye dönüp meclisi, emniyet müdürlüğünü, köprüyü, külliyeyi bombalayan 252 insanımızı, şehit tüm mensuplarınızı cezaevinden salacağız diyorlar. Yurt dışındaki elemanlarınızın geri dönmesini temin edeceğiz diyorlar. Kamudan tasfiye tasfiye edilen 100 binin üzerindeki elemanınızı yeniden devlete dolduracağız diyorlar. Yeniden bu milletin evlatlarını, ailelerinden kopartasınız diye faaliyetlerinizi serbest bırakacağız diyorlar. Ülkenin tüm kaynaklarını tekrar size açacağız diyorlar. Dışarıdaki ve içerideki FETÖ'cülerin heyecanını görüyorsunuz değil mi? Bay Bay Kemal'den almışlar sözü. Şimdiden planlar yapmaya başlamışlar. Londra'daki tefecilere verdikleri söz konusunda ayakları birbirine dolaştı. Biri 300 milyar dolar diyor öteki hemen gelmez 10 yıl sürer diyor. Belli ki 10 yıl çok. 5 yılda gelir diyor. Nasılsa yalan. İstediğin rakamı söyle, istediğin vadeyi ver. Biz yüzlerce milyar dolar değerinde doğal gaz, onlarca milyar dolar değerinde petrol buluyoruz, nükleer santral yapıyoruz, güneş enerjisi santrali kuruyoruz. Bunlar sevinmek yerine karalar bağlayacak. Yahu bu doğalgazı, bu petrolü, bu nükleer santrali, bu güneş enerjisi santralini biz cebimize koyup götürmeyeceğiz."


Gençlere yönelik konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geriye kalan 10 günde Ordu’nun gençlerinin sandığa götürülmesi, işin sıkı tutulması gerekyiğinin altını çizerek: “Sağlıktan ulaşıma tüm yatırımlarda şahit oluyoruz. Dış politika alanında da görmek mümkün. Değerli kardeşlerim bu tabloya bakınca insanın aklına ister istemez şu soru geliyor. Türkiye'nin enerji bağımsızlığını elde etmesinden kim rahatsız olur? Türkiye'nin savunma sanayi alanında bağımsızlığını elde etmesinden kim rahatsız olur? Türkiye'nin her alanda güçlü bir altyapıya sahip olmasından kim rahatsız olur? Türkiye'nin siyasetiyle, ekonomisiyle, askeri gücüyle, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmasından kim rahatsız olup terörü yenen, darbeyi püskürten, koronayı atlatan, depremin yıkıntıları altında kalmayan, ekonomisini ayakta tutan Türkiye'den kim rahatsız olur? Öyle ya, bu ülkenin ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, havasını solumuş hiçbir insan özellikle bu milletin evlatları bundan rahatsız olmaması gerekiyor. Tabii biz biliyoruz. Bunlardan kim rahatsız olur? 3 kıta 7 iklime yayılan Osmanlı'yı 4 bir yanından hançerleyerek tarihe gömenler bu durumdan rahatsız olur. İşte şu anda Osmanlı'nın, Cumhuriyet’in ileri gelenleri karşımda onlarla yürüdük biz bu yollarda. Onlarla biz Cumhuriyete ulaştık. Onlarla bu vatan topraklarını vatan yaptık ama buna rağmen Çanakkale Savaşı'nda, Milli Mücadele’de milletimizin bileğini bükemeyenler bu durumdan rahatsız olur. Cumhuriyet tarihi boyunca nice ayak oyunuyla bizi muasır medeni seviyesinin üzerine çıkma hedefimizden uzak tutanlar bu durumdan rahatsız olmuş. Rahmetli Menderes'in, rahmetli Özal'ın başlattığı atılımları akamete uğratmanın sevincini yaşayanlar bu durumdan rahatsız olur." İfadelerine yer verdi.

 

21 yıllık iktidarları boyunca önünün kesilemediğini bu nedenle renkten renge girenlerin durumdan rahatsız olduklarını ve rahatsız etmeyi sürdüreceğini ileten Sayın Cumhurbaşkanı, altılı masaya vurgu yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, masa etrafına toplananların rastgele seçilmediğini, her birinin Türkiye’nin önünü kesmek adına farklı görevlerde yer aldığını belirterek: “Bir tanesi Kuzey Irak'ta ve Suriye'de desteklenip, sömürülen bölücü örgütün ülkemiz üzerindeki emellerini gölgelemek için orada yer alıyor. Güya milliyetçi olduğunu söyleyen ama Kandil'den yapılan açıklamalara PKK'lıların, cüretkar bir şekilde yürüttükleri kampanyalara ses çıkarmıyor. Biri Masadan kalkmaya yeltendi. Sonra ne olduysa kolundan tutup geri masaya oturttular. O günden beri de kontrolsüz bir şekilde sağa sola yalpalayıp duruyor. Bir diğeri batı ülkelerinin geleceğini tehdit eden en büyük akım olan LGBT dayatmasını gölgelemek üzere masada yer alıyor. Sorsanız milli görüşçüyüz derler. Ama milletimizin milli değerlerini dinamitleyen projelere seslerini çıkartmazlar. Cumhuriyet Halk Partisi LGBT'ci. Bravo. İYİ Parti LGBT'ci, HDP LGBT'ci diğerlerini saymıyorum zaten. Onlar da LGBT'ci. Biz değerli kardeşlerim, ailenin kutsiyetine inanırız. Ailemize leke sürdürmeyiz. Tamamen bunların tavanları boşalmış olmasına rağmen. Cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık, milletvekilliği sözleriyle bir avucu idare etmeye çalışıyorlar. Bizden gidenleri zaten ben saymıyorum. Onların ne olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Onların masada da Irak'ta da mahali yok. Şimdi bakalım seçim sonunda onlara ne düşecek. Bir de sonradan eklenenler var. Masanın altındaki HDP'yi allem edip, kallem edip üstüne çıkardılar. Onu dengelemek için de ilave 2 belediye başkanı getirip masaya monte ettiler. Cumhuriyet’in kurucu partisi olduğu iddiasındaki CHP'yi tüm bu tiyatronun başına geçirenler aslında en büyük ıstırabı bu partiye gönül vermiş olanlara çektiriyor. Zaten bir tanesi ayrılıp kendi partisini kurdu. Kendi adaylığını ilan etti. Kalanlar seslerini çıkarsalar, hain damgası yiyecekler. Seslerini çıkarmayıp Bay Bay Kemal'in deyimiyle tıpış tıpış gidip oylarını verseler, ülkeye kötülük edecekler. Aynı durum diğer partilerin tabanları için de geçerlidir. Hepsinin de diyemeyeceğiz. Neticesini 14 Mayıs'ta göreceğiz.”ifadelerini kullandı.


Anlattıklarını video görüntüler ile destekleyerek Ordulu vatandaşlara izleten Sayın Cumhurbaşkanı, “Bunlar Teröristler” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkın bu seçimde tercihini Türkiye Yüzyılı’ndan yana kullanmalarını, 14 Mayıs’ta çocukların geleceğine sahip çıkılmasını, 21 yıllık kazanımı daha da ileriye taşımalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: "Şöyle bir geçmişe baktığımız zaman ne görüyoruz biliyor musunuz? Cumhuriyetimizin ilk aslında bize maden adamı vesayetiydi. Darbesiydi. Terörüydü. Koalisyonuydu, ekonomik kriziydi sosyal gerilimiydi derken, altın kıymetinde yıllarımızı kaybettirdiler. Biz işte bu kısır döngüyü kırdık. Milletimizle birlikte bize dikilen deli gömleğini yırtıp attık asırlar sonra devletimizi yeniden güçlü, ülkemizi yeniden mağlup, milletimizi yeniden müreffeh hale getirdik. Bunu da ülkemizin seksen bir ilinin tamamında gerçekleştirdik hayata geçirdiğimiz Demokrasi ve Kalkınma Atılımlarıyla ülkemizin asırlık kayıplarını telafi ettik."




Anahtar Kelimeler : CUMHURBAŞKANI, ORDU’YLA, BULUŞTU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler