HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Mayıs 2023 Çarşamba Saat: 20:28

KILIÇDAROĞLU ORDU’YA SÖZ VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Halk Buluşması Mitingi’nde Ordulu vatandaşlar ile bir araya geldi.
KILIÇDAROĞLU ORDU’YA SÖZ VERDİ

HABER: KÜBRA ÇAKIR-TUĞÇE ARSLAN


14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan, 28. Dönem Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında mitingler düzenlenmeye devam ediliyor.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Halk Buluşması Mitingi’nde Ordulu vatandaşlar ile bir araya geldi.

 

Önemli konu başlıklarına değinen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni çağdaş uygarlığa ulaştırmak için hayatının sonuna kadar mücadele içinde olacağını belirterek, bunun hep birlikte el ele, kol kola olacağının vurgusunu yaptı.

 

GENÇLERDEN SÖZ İSTEDİ

 

Önce gençlere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu,Türkiye’nin kaderini gençlerin değiştireceğin altını çizerek: “İlk kez sandığa gidip oy kullanacak olan gençler, bütün umudum bu ülkenin geleceği size bağlı. Beraber birlikte gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Söz mü? Demokrasiden yana oy kullanacağız. Alın terinden yana oy kullanacağız. Türkiye için oy kullanacağız. Evlatlarımız, torunlarımız için oy kullanacağız. Bir otoriter yönetimi değiştireceğiz. Söz mü? Alın terinden yana oy kullanacağız. Emek harcayandan yana oy kullanacağız.” Dedi.


“ALIN TERİ DÖKENİN EMEĞİNİN KARŞILIĞINI SON KURUŞUNA KADAR VERECEĞİM”


Karadeniz’in iki önemli gelir kaynağı çay ve fındığa değinen Kemal Kılıçdaroğlu alın teri döken üreticilerin emeklerinin karşılığının almak zorunda olduklarını belirterek: “Bunlar tarımı düzeltmek için Güney Amerika'ya gidiyorlar. Güney Amerika'da geziyorlar. Aman burada tarım ne kadar iyi diyorlar. Yahu daha çalışkan insan bizim ülkemizde. Kendi ülkesinden haberi yok. Oraya gidiyor. Ama söz verdim. Alın teri dökenin emeğinin karşılığını son kuruşuna kadar vereceğim. Daha önce söyledim, yine söylüyorum. Fındık hangi dönem olursa olsun, ne olursa olsun karşılığı 4 dolar eşittir Türk lirası olacak. Unutmayın, unutmayın bir tarafa yazın. Bay Kemal gelmişti, Ordu’da söylemişti diyeceksiniz. Dört dolar eşittir Türk lirası karşılığı. Böylece bizim insanımız da kazanacak.


Eyvallah. İhraç ediyoruz. Fındık üretiminde dünyada bir numarayız. Eyvallah ama bizim üreticimiz kazanmıyor. Milyon dolarları başkaları kazanıyor. Fındığı getirecekler. Tekelcilere teslim edecekler. Bay Kemal Tekelcilere eyvallah der mi? Benim için önemli olan bizim insanımızdır. Bizim insanımızın alın teridir. Ve onun kazanması eyvallah teşekkürler. Alın teri bu. Bunun karşılığı ne? Mutlaka ama mutlaka fındık üreticisine vereceğim. Hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Yine aynı şekilde 170 lira gibi bir destekleme veriyorlar. Yıllardır hiç değişmedi. Hep aynı fiyat. Ya her şey değişti kardeşim. Neden bu fındık üreticisinin fiyatı bir türlü değişmiyor. Tavan fiyatı neden değişmiyor? Ürünün karşılığı neden bir türlü ödenmiyor? Hiç endişe etmeyin ödeyeceğiz. Hiç meraklanmayın.” Açıklamasında bulundu.

 

“BU ÜLKENİN İNSANINA HİZMET ETMEK BOYNUMUN BORCU”


Umudunun halk olduğunu, bu ülkenin insanına güvendiğini, bu ülkenin insanının yüreğinde yeri olduğunu belirten Kemal Kıliçdaroğlu bu ülkenin insanına hizmet etmenin boynunun borcu olduğunu söyleyerek emeklilerin durumuna değindi.


“Emekliye diyorum ki 15 bin lira Kurban Bayramı’nda vereceğim. Parayı nereden bulacaksın diyorlar. Arkadaşlar onlar parayı başka yerler için harcıyorlar. 5’li çetelere para buluyorsun. Uyuşturucu baronlarıyla da kol kola geziyorsun. Ben onun da farkındayım. Ne diyorsun? Emekçiye parayı nereden bulacaksın? Parayı bulacağım söke söke alacağım ve emekliye vereceğim. Türkiye'nin gençleri Kılıçdaroğlu efendim eskiden emekçiler emekli olduklarında emekli ikramiyeleriyle ya bir daire alırlardı ya da bir otomobil alırlardı. Öyle değil mi? Şimdi ne araba alabiliyorlar. Zaten evin hiç yanına bile yaklaşamıyorlar. Böyle bir şey yok. Şimdi eski mi daha iyiydi, yenisi mi daha iyiydi? Eğer emekli aylığıyla, emekli ikramiyesiyle, kıdem tazminatıyla bir araba alınabiliyorsa bir ev alınabiliyorsa, bunun taksitleri belli ölçüler içinde ödenebiliyorsa o zaman hayat güzel demektir. Ama aldığım kıdem tazminatı veya aldığım emekli ikramiyesi bana yetmiyorsa ve ben ne daire sahibi olabiliyorsam ev fiyatları zaten ateş pahası, kiralar da ateş pahası ve ben araba alamıyorsam, Allah aşkına benim geleceğe bir umudum olabilir mi? Geleceğe umutla bakabilir miyim?


GENÇLERE SÖZÜM VAR


Ülkenin umudunun, ülkeyi büyütecek olanın, kalkındıracak olanın gençler olduğunu ve gençlere sözünün olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu: “Bakın sevgili Ordulular şunu söylüyorlar. Gençler dışarıya gitmek istiyor. Dışarıda çalışmak istiyor. Efendim dışarıda daha iyi bir hayatım olacak diyor. Bir gerçeği anlatayım. Bunu dikkatli dinlemenizi isterim yani bizim emeklilerin kuşağı. Biz babalarımızdan daha iyi bir eğitim gördük. Ama onlardan daha iyi bir hayat standardı yakaladık. En azından evimiz oldu, arabamız oldu vesaire. Ama şimdi evlatlarımız bizden daha iyi eğitim almalarına rağmen alacakları ücretle yani asgari ücretle ne ev alabilirler, ne de hayat boyu araba alabilirler. O nedenle diyor ki Kanada'ya, Fransa'ya, İngiltere'ye, Hollanda'ya, Almanya'ya gidersem Asgari ücrete de olsa hem evim olur, hem arabam olur diyor. Dolayısıyla daha rahat bir hayat standardı yakalarım diyor. Gençler benim size sözüm var. Bu ülkenin umudu sizsiniz, bu ülkeyi büyütecek olan sizsiniz. Bu ülkeyi kalkındıracak olan sizsiniz. Dolayısıyla benim size sözüm var. Sizin bütün hayalleriniz benim hedefim olacak. O hedefi gerçekleştireceğiz.” Dedi.

 

MÜLTECİ SORUNU ÇÖZÜLECEK


Mülteci sorununun çözüleceğini ve en geç iki yıl içerisinde bütün Suriyeli vatandaşların ülkelerine gönderileceğini belirten Kılıçdaroğlu: “Askere gittiğimizde hudut namustur diye bir tabela görürdük. Sınır namustur. Yani burada bir kimse geçemez Geçtiği zaman olmaz. Namusu ihlal etmiş oluruz diyorlar. Öyle diyorlardı eyvallah. Şimdi üç milyon altı yüz bin Suriyeli resmi rakamlara göre geldi. Gelen Afganların sayısını da bilmiyoruz. Allah aşkına bu sınır neden yol geçen hanına benziyor. Ama benim bu millete bir sözüm var. En geç iki yıl içerisinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine uğurlayacağız. En güçlü Uludağlı kardeşlerim bir tarafa yazsınlar. Efendim gönderemezler. Şunu yapamazlar. Bunu yapamazlar. Göndereceğiz efendim. Göndereceğiz. Göndereceğiz. Arzu ederlerse bizim ülkemize tatil yapmaya hatta sınır yakın düğünü Türkiye'de yapabilirler. Her türlü imkân var zaten Türkiye'de. Ama herkes kendi ülkesinde yaşayabilmeli. Kendi ülkesinde yaşamak daha güzel. Biz kendi ülkemizde yaşamak istiyoruz. Onlar da kendi ülkelerinde yaşasınlar. Yine komşuluk ilişkilerimiz güzel devam etsin, iyi devam etsin. Hiçbir sorunumuz yok. Afgan kardeşlerimizi de yine kendi ülkelerine göndereceğiz. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bakın Suriyelilerin yaşadığı dram. Sigorta primleri yok. Vergi ödemiyorlar. 18 saat çalışıyorlar. Yarın bunlar yaşandığı zaman kim bakacak bunlara Avrupalılara da sesleniyorum. Eğer siz bize güveniyorsanız, bize güvenmeyin. Bize güvenmeyin. Kardeşim burası mültecilerin karargâhı mı olacak burası? Hayır. Yani burası mı olacak burası? Ben senin toplanma bölgen mi olacağım? Hayır. Bunu kabul etmiyoruz. Bizim milliyetçilik anlayışımız çok farklı. Onlara benzemez. Anlayışımızın temelinde Kuvayi Milliye vardır, Kuvayi Milliye. O nedenle Avrupalılara da söylüyorum. Kardeşim kusura bakmayın ya gelin bu sorunu çözün, onların evini, yolunu, okulunu bizim müteahhitler yapsın. Onları gönderelim. Siz de rahat edin, biz de rahat edelim. Bütün yük bizim sırtımıza binmesin. Bunu söyledim. Söylemeye de devam edeceğim.” İfadelerini kullandı.

 

TAŞERON İŞÇİLER KADROLU OLACAK


Fiskobirlik Cumhuriyetin temel kuruluşlarından birisidir. Üreticinin dostu olmak zorundaydı. Öyleydi de. Ama sonra göbeğini kestiler bir tarafa bıraktılar. İşlevsiz kaldı. Fiskobirliği de, Çaykur'u da yeniden inşa edeceğiz. Çaykur'daki taşeron işçileri de, karayollarındaki taşeron işçileri de hepsini kadrolu hale getireceğiz.”


“ORDU'NUN ÖZEL BİR YERİ VAR”


“Arıcılıkta dünyada 2 numarayız, fındıkta 1 numara. Arıcılıkta da bal üretiminde de dünyada 2 numarayız. Dolayısıyla Ordu'nun bizim tarihimizde de dünya tarihinde de Fındık ve bal üretimi tarihinde de Ordu'nun özel bir yeri var. Dolayısıyla Ordulular size şükran borçluyuz”




Anahtar Kelimeler : KILIÇDAROĞLU, SÖZLERİNİ, VERDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler