HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Nisan 2023 Çarşamba Saat: 13:45

EMEK PARTİSİ İŞÇİLERLE

Emek Partililer Fatsa ve Ünye’de Organize Sanayi işçilerini, Çaybaşı ilçesinde de grevde olan Çaybaşı Belediyesi işlerini ziyaret ederek, “1 Mayıs’ta alanlarda, 14 Mayıs’ta sandıklara olalım, çağrısı yaptı.
EMEK PARTİSİ İŞÇİLERLE

Emek Partililer Fatsa ve Ünye’de Organize Sanayi işçilerini, Çaybaşı ilçesinde de grevde olan Çaybaşı Belediyesi işlerini ziyaret ederek, “1 Mayıs’ta alanlarda, 14 Mayıs’ta sandıklara olalım, çağrısı yaptı.

Emek Partisi’nin Yeşil Sol Parti listesinden milletvekili adayı Ertan Kabadayı’nın da katılımıyla EMEP İl Başkanı Hikmet Poyraz ve yönetim kurulu üyeleri 1 Mayıs ve seçim çalışmalarını sürdürüyor. Fatsa ve Ünye Organize Sanayinde işçilerle yapılan görüşmelerde yaşanan yoksulluğun nedeninin tek adam yönetiminin olduğu vurgusu yapıldı. İşçilere çağrı yapan Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Açlığın ve yoksulluğun kader olmadığını hepimiz biliyoruz. İktidar patronlara yaptığı hizmeti gizlemek için algı yanılgısı yaratmaya çalışıyor. Geçinemiyoruz. Asgari ücrete yapılan artış enflasyonla yok oldu. İşsizlik sürekli artıyor. Örgütlenme hakkı gasp ediliyor. Çalışıp da geçinememenin ne demek olduğunu en iyi işçiler biliyor. Ancak bu konuda sessiz olmayacağız. 1 Mayıs işçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü. Alanlara çıkıp haykırmak zorundayız. Yetmeyecek, 1 Mayıs’taki haykırışımızı 14 Mayıs’ta sandıkları patlatarak tek adam rejimini sonlandıracağız.” dedi.

GREV YASAKLAMADA ŞAMPİYONUZ

Çaybaşı ilçesinde belediye işçilerinin grevini de ziyaret eden heyette bulunan Emek Partili Yeşil Sol Parti listelerinden milletvekili adayı olan Ertan Kabadayı işçilere seslenerek, “Ben de sizin gibi işçiydim. İstanbul’da işçi olarak çalıştım ancak geçinme sıkıntısı nedeniyle köye döndüm. Şimdi tarımla geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Emekçi olarak geçim sıkıntısı çekiyorum. Bunun sorumlusu da sömürü çarkını vahşice döndüren tek adam iktidarıdır. Sizler de hak grevi yapıyorsunuz. Ancak bu iktidar grevleri yasaklayarak işçilerin haklarını da gasp etmede lider. Grev hakkı işçilerin en doğal hakkıdır. Bu hakkı kullanıyorsunuz. Çaybaşı Belediye Başkanına sesleniyoruz. İşçilerin hakkını tanıyın. 1 Mayıs’ı burada yapacaksınız. Biz de parti olarak burada olacağız. Ancak önümüzde geleceğimizi belirleyecek bir seçim var. Tek adam rejimini sonlandırmak zorundayız. Mecliste sizlerden vekiller olmalı.” diyerek destek istedi.




Anahtar Kelimeler : EMEK, PARTİSİ, İŞÇİLERLE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler