HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Nisan 2023 Çarşamba Saat: 17:16

ENGİNYURT ‘TAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanlığı'nı ziyaret eden, Ordulu Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 1. Bölge 9. Sıra Milletvekili Adayı Cemal Enginyurt, ateş püskürttü.
ENGİNYURT ‘TAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

 HABER: Kübra ÇAKIR- Tuğçe ARSLAN

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanlığı'nı ziyaret eden, Ordulu Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 1. Bölge 9. Sıra Milletvekili Adayı Cemal Enginyurt, ateş püskürttü.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 1. Bölge 9. Sıra milletvekili adayı Cemal Enginyurt, Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanlığı’nda Millet İttifakı seçmenleri ve il başkanları ile bir araya geldi.

Cemal Enginyurt öncelikli olarak basın toplantısına katılan seçmenlere ve basın mensuplarına teşekkürlerini iletti, Enginyurt konuşmasına; “Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor. 21 yıldan bu tarafa moğul istilasından daha büyük bir yağma hareketiyle, soygun, vurgun, talan düzeni kurmuş olanların kin, nefret, öfke saçanların artık değişmesi gerektiği inancıyla millet ittifakı olarak yola çıktık. Bu birliktelik milletin birlikteliğidir, bu birliktelik memleket birlikteliğidir, bu birliktelik inşallah çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğinin daha güzel olacağı bir birlikteliktir. Bu birlikteliğe Türkiye’nin ihtiyacı var, milletimizin ihtiyacı var.” şeklinde devam etti.

 

“Recep Tayyip Erdoğan değil derseniz hain oluyorsunuz”

 

“Emekli, en düşük emekli maaşı 7500 TL denilerek kandırılıyor çünkü açlık sınırı 9600 TL. Asgari ücret 8500 TL deniliyor ama esnafın perişanlığı, bağkur lunun çektiği ızdırap görmemezlikten geliniyor, Ordu’da 5000 TL’nin altında ev kirası yok. Sorarsanız ülkeyi yöneten şahıs ekonomi çok iyi diyor. Üç gün önce ‘ekonomi kötü biliyorum ancak ben düzeltirim’ diyor dün sabah kalktığında farklı bir şekilde dünyaya giriş yapmış gibi ekonomi çok güzel diyor. Sürekli bir kin dili, nefret diliyle insanlarımız ötekileştirilmeye çalışılıyor. Ülkenin başındaki şahıs öylesine kötü bir dil kullanıyor ki o toplumu adeta kin, nefret ve kamplaşmaya götürüyor. Kadınlara sürtük diyor, gençlere çapulcu diyor, Çamur, diyor ahlaksız diyor, namussuz diyor, edepsizdir diyor, şimdi yetmedi hainler demeye başladılar. Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklerseniz problem yok, Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olursanız problem yok ama Recep Tayyip Erdoğan değil derseniz hain oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda Ordu’nun seçim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda da bulundu. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Ordu’da Ak Parti listelerinde Ordulu Milletvekili adayının olmadığını belirterek AK Parti’nin aday listesini eleştirdi. Cemal Enginyurt konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Ak Parti 3. sıraya Vali Tuncay Sonel’i koymuş”

“İstanbul 1. Bölgeden Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milletvekili adayı oldum. İstanbul’da baktım Ordulu yok. İstanbul’da seçilecek yerde tek Ordulu aday olarak Cumhuriyet Halk Partisi şahsımızı münasip görmüş. Sonra Ordu’ya baktım Ordu’da da Ordulu yok. 1. sıraya Tokatlı Mahmut’u koymuşlar 2. sıraya Trabzonlu İbrahim’i koymuşlar 3. sıraya da Vali Tuncay Sonel’i koymuşlar o da Adanalı. Adam Ak Parti Milletvekili adayı. Mahmut’un arabasından inmiyor, Mahmut’un yanında fotoğraf veriyor, Mahmut’u gezdiriyor, Mahmut’u dolaştırıyor. Sen şehrin valisi misin? Şehrin milletvekili adayı mısın? Senden de hesap sormazsak namerdiz. Sonra dönüp diyorlar ki bürokratları tehdit ediyorlar. Bunun neresi bürokrat? Bundan devletin valisi olur mu? Dolayısıyla her şeyi kullanıyorlar”

“İşte bu düzeni yıkmak için biz bir millet ittifakı kurduk”

Çaybaşı Belediyesi işçilerinin grev yaptığını hatırlatan Cemal Enginyurt, Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Ordu büyükşehir belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ilçede barışı sağlayamadığına dikkat çekerek, “Çaybaşı’nda 80 günü geçti emekçiler işten atılmış çocukları aç kalmış orada bir grev devam ediyor. Bu Vali Tuncay Sonel yüreğinde insan sevgisi olsa gider onları barıştırır birleştirir. Bu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı’nda insanlık olsa gider orada grevi durdurur. Ama diyorlar ki ‘bizden olmayan ölsün’ diyorlar, ‘bizden olmayan aç kalsın’ diyorlar. İşte bu düzeni yıkmak için biz bir millet ittifakı kurduk. Bu Millet İttifak’ını kuran, birleştiren, bütünleştiren Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

 

“ Recep Tayyip Erdoğan biz senin maraban değiliz!”

Orduluların dışarıdan milletvekili adaylarını hak etmediğini dile getiren Enginyurt, “İstanbul’da Orduluların tek Milletvekili Adayı olarak, Orduların aday yapılmadığı Ordu’da da siz değerli Ordulu vatandaşlara seslenmek istiyorum. Ordulular Tokatlı Mahmut gider Ankara’ya, Tiktokçu İbrahim gider Ankara’ya derdinizi anlatacak kimse bulamazsınız. Dün nasıl Seyit Torun, Cemal Enginyurt, Mustafa Adıgüzel size sahip çıktıysa yarın da bu isimler yanınızda olacak. Orduluyu adam yerine koymayanlara hep birlikte ders verelim. Bunu hak ettik mi ya? Ak Parti’ye yüzde 65 oy verdi bu şehir ya! Ordulunun hakkı Tokatlı Mahmut’u, Tiktokçu Trabzonlu İbrahim’i, Fetullahçı Mustafa Hamarat’ı mı milletvekili görmek! Ordu’da adam kıtlığı mı vardı? Ordu’da Ak Partili kıtlığı mı vardı da Tokat’tan, Trabzon’dan, Fetullahçı’dan geldiniz buraya adam koydunuz! Ne demek istiyor ‘ben koydum siz seçin’ öyleyse Ordulular olarak bu sefer öyle bir ayağa kalkacağız öyle bir silkileceğiz ki Recep Tayyip Erdoğan biz senin maraban değiliz, Ordu senin emir erin değil askerin değildir. Ordulular olarak sana ‘bay bay’ diyeceğiz inşallah” diye konuştu.

 

 




Anahtar Kelimeler : ENGİNYURT, ‘TAN, ZEHİR, ZEMBEREK, SÖZLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler