HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Nisan 2023 Salı Saat: 17:29

SEYİT TORUN’DAN BASIN AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Seyit Torun, CHP Ordu İl Binası’nda basın açıklaması yaptı.  
SEYİT TORUN’DAN BASIN AÇIKLAMASI

HABER: KÜBRA ÇAKIR – TUĞÇE ARSLAN


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Seyit Torun, CHP Ordu İl Binası’nda basın açıklaması yaptı. Seyit Torun, açıklamasına katılım sağlayan kişilere hayırlı ramazanlar olması dileğiyle ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutlayarak başladı.

“DÜN SÖYLEDİĞİNİ BUGÜN YALANLADI”

Seyit Torun, Recep Tayyip Erdoğan’ın Urfa’da yapmış olduğu konuşmasının İstanbul’da tersini söylediğini belirterek: “Erdoğan geçtiğimiz günlerde Urfa’da hayat pahalılığından, ekonomik sıkıntılardan söz etti ve biz çözeriz dedi. Ardından ertesi gün İstanbul’da da ekonomik sıkıntı yok, biz yolumuza devam ediyoruz dedi. Dün söylediğini maalesef bugün yalanladı. Artık kafası o kadar karışık ki, artık ülkeyi yönetmekten o kadar aciz ki ne yaptığını ne ettiğini de maalesef bilemiyor. Elbette ki sarayın etrafında sorun yok, sarayın ödemelerinde sorun yok ama halk çarşıda pazarda inanılmaz sorunlar yumağı içerisinde. Halk maalesef bayram alışverişini yapamayacak durumda.” Dedi.

“KASANIN ALTI DELİNMİŞ MİLLETİN PARASI DÖKÜLÜYOR”

Bütçeyle ilgili açıklama yapan Seyit Torun, açık oluştuğundan ve bütçe gelirinin giderleri karşılamadığından bahsetti.

“Geçen yılın ilk üç ayında bütçeyi 31 milyar fazla vermişti. Bu yılın ilk üç ayında bütçeyi 250 milyar açık verdi. Sadece mart ayında 47 milyar TL açık oluştu. Yani bütçe gelirlerimiz, giderlerimizi karşılayamaz halde. Kasanın altı delinmiş, milletin parası sürekli dökülüyor. Düşünün bu seçimleri de bu iktidar kazanırsa seçimlerden sonra ülkenin hali ne olacak, hepimizin hali ne olacak? Haziran gelmeden maalesef bütçeyi tam takır ettiler, iflas ettirdiler ve ülkeyi maalesef yoksulluğa mecbur ettiler.”

“MİLLETİN ÖDEDİĞİ PARALAR ÇARÇUR EDİLDİ GİTTİ”

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye F16 modernizasyon kitinin satışına onay verdi ve kararı da kongreye gönderdi. Kongrede onaylanırsa kitlerin modernizasyonu gerçekleşecek. Biz şunu sormak istiyoruz F35 projesi için 1,5 milyar $ para ödediniz ama sizi F35 projesinden çıkardılar. Sonra dediniz ki bu parayla F16 bari alalım, paramız boşa gitmesin dediniz vermediler. Şimdi seçimlere 25 gün kala F35’ler, F16’lar için kit vereceklermiş buna seviniyorsunuz. Yani bu aklı anlamak mümkün değil. Yani sanki çok büyük bir iş başarmışsınız gibi yani kit aldık diye F16’ları modernize ediyoruz diye seviniyorsunuz. Ya bu halkın 1,5 milyar dolarını bir projeye yatırdınız. O proje ne oldu, bunu soruyorum size ama cevap yok maalesef. Milletin ödediği paralar çarçur edildi gitti. Ne yazık ki Türkiye’yi bu duruma düşürdüler.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÜTÇESİ İLE BELEDİYE BÜTÇESİNİ YARIŞTIRIYORSUNUZ”

“İstanbul’a milletvekili adayı olan Çevre Bakan Kurum belediyelerinizle bedava konut yapın ve dağıtın demiş. Ya akıl sır almıyor bunları. Düşünün 21 yıldır iktidardasınız, 38 milyar $ deprem vergisini iç etmişsiniz, sekiz kez imar affı çıkarmışsınız, vatandaşı enkaz altında bırakmışsınız şimdi deprem konutlarını vatandaşa parayla satıyorsunuz. Sonra diyorsunuz ki ya belediyelerinizde madem ucuz konut verin. Ya hiç sıkılma yok mu sizde, hiç ar damarınız çatlamış, hiç utanmanız yok mu sizde. Niye belediyemize bedava konut yapmıyorsunuz diye soruyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti bütçesi ile belediye bütçesini yarıştırıyorsunuz. İşte bu kadar acizsiniz bu, kadar düştünüz. Ama sen tasalanma Kurum, milletvekili olarak tanık olacaksın belki seçilecek misin seçilmeyecek misin bilmiyoruz ama o konutları yapacağız ve depremzedelerimize de bedava vereceğiz. 13. Cumhurbaşkanımızın da sözü budur. Bu sözümüzü de inşallah 14 Mayıs‘tan sonra depremzedelerimize tutacağız ve bir kuruş almadan onların deprem evlerini teslim edeceğiz.”

‘Baktı ki Ordu’dan olmuyor, biz il dışından da bir getirelim dediler. İl dışından aday transfer ettiler’ diyen Torun, şöyle devam etti;

“Halbuki Ordu halkı, sivil toplum örgütleri, bu konuda bir deklarasyon yayınlayarak talebini de iletti. Maalesef il dışından ithal aday getirmek durumunda kaldılar. Onlara hayırlı uğurlu olsun. Ordu’nun yerlisi de millisi de CHP listelerindendir. Şehrimizin sorunlarını çözmeye ve hemşehrilerimizin oylarına talibiz. Hele bir bakan atadılar ki, milletvekili olmak için uğraşıyor. Ordu’ya milli eğitim yatırımlarını 4 kat artıracağım diyor. Bütçe yapıldı, bu zamana kadar neredeydin bakanken? Şimdi adaysın unutma, bakanlık işin bitti. Bakanken yapmadığını şimdi seçim vaadi olarak Ordu halkını kandırmaya, yalan söylemeye utanmıyor musun? Ordu’nun sorunlarını bilmeyen, derdini yüreğinde hissetmeyenler maalesef böyle boş palavralarla insanımızı kandırmaya çalışıyor.”

“ŞU GÜZEL COĞRAFYAMIZDAN NE İSTİYORDUNUZ”

“Yıllarca yol sözü verdiler. Fatsa Çevreyolu’nu 7 yıl önce mega proje diye tanıttılar. Daha projeye bile başlamadılar. Ünye- Akkuş-Niksar Yolu daha yeni proje yapmaya çalışıyorlar. Gürgentepe-Gölköy ile Fatsa-İslamdağ-Korgan Yolu maalesef hala bitirilemedi. Artık yabancı kartellerin maden sahası haline geldik. Şu güzel coğrafyamızdan ne istiyorsunuz? Bu doğayı bir daha eski haline getiremezsiniz. Ordu’nun üzerinden elinizi çekin. Ordu’nun topraklarının üstü altından daha değerlidir.”

“BALIKÇILARIMIZ DERTLİ”

“Balıkçılarımız dertli. Büyükağız Limanı 8 yıldır bitirilemedi. Maalesef yeterli desteği göremiyorlar. Biz deniz şehri olmamıza rağmen yeterince istifade edemiyoruz. Arıcılığımız can çekişiyor. Kaçak bal giriyor, sahte bal üretiliyor. Yeterli kristal şekere ulaşamıyorlar. Maliyetleri ve girdileri arttı.”

“FINDIK DÖRT DOLARDAN AŞAĞI OLMAYACAK”

En önemli geçim kaynağımız da fındık. Her Haziran ayında ‘ne olacak bu fındığın hali?’ deriz. Ondan sonra TMO devreye girdi mi girmedi mi? TMO, belli bir satın alma yapacağını açıklar. Ekim ayı gelir, zaten borcu olan satar. Ekimden sonra Hazirana kadar unutulur gider. Artık fındığın geleceğini kurtarmamız lazım. 1, 5, 10 ve 20 yıllık planlamalar yapmamız gerekiyor. Artık fındık kanununu işlevsel hale getirmemiz lazım. Bu ülkede fındığı stratejik ürün olarak ilan etmemiz şart. Fındık ne olursa olsun hiçbir zaman 4 doların altında düşmemesi lazım. Bahçelere gübre atacağız ama atamıyoruz. 10 yıldır doğrudan gelir desteği 170 liraya çakıldı kaldı. Her şeyin maliyeti artıyor ama nedense bizim doğrudan gelir desteğimiz artmıyor. Bu iktidar fındık üreticisini unuttu, yok saydı. Yıllarca üreticimiz, vatandaşımız destekledi ama her yıl hayal kırıklığı yaşadı. Artık bu hayal kırıklığına son verelim. Bir başka geleceği hep birlikte yaratalım. Üreticimizin kazandığı, vatandaşımızın gelirinin arttığı, herkesin yaşam seviyesinin yükseldiği bir Türkiye’yi hep birlikte kuralım.”




Anahtar Kelimeler : SEYİT, TORUN’DAN, BASIN, AÇIKLAMASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler