HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Nisan 2023 Salı Saat: 17:26

“ORDU’YA İTHAL ADAY GETİRDİLER”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Ordu’ya ithal aday getirdiğini belirterek, “Ordu’nun yerlisi de millisi de CHP listelerindedir” dedi.
“ORDU’YA İTHAL ADAY GETİRDİLER”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Ordu’ya ithal aday getirdiğini belirterek, “Ordu’nun yerlisi de millisi de CHP listelerindedir” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Ordu İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Torun, Ordu gündemi ile ilgili olarak, şunları söyledi:

İTHAL ADAY GETİRDİLER

“Ordu bu iktidara verdiği desteğin karşılığını alamadı. Hep vaatler verildi ama unutuldu. Baktılar ki Ordu’dan olmuyor herhalde ‘biz il dışından getirelim’ dediler. İl dışından ithal aday getirmek durumunda kaldılar. Onlara hayırlı uğurlu olsun. Ordu’nun yerlisi de millisi de CHP listelerindedir. Şehrimizin sorunlarını çözmeye ve hemşehrilerimizin oylarına talibiz.

MAHMAT ÖZER’E TEPKİ: HALKI KANDIRMAYA UTANMIYOR MUSUN?

Hele bir bakan atadılar ki. Şimdi milletvekili olmak için uğraşıyor. ‘Ben Ordu’ya milli eğitim yatırımlarını 4 kat artıracağım’ diyor. Bütçe yapıldı bakan. Bu zamana kadar neredeydin bakanken. Şimdi adaysın unutma, bakanlık işin bitti. Bakanken yapmadığını şimdi seçim vaadi olarak Ordu halkını kandırmaya utanmıyor musun, yalan söylemeye utanmıyor musun? Maalesef Ordu’nun sorunlarını bilmeyen, Ordu’nun derdini yüreğinde hissetmeyenler, maalesef böyle boş palavralarla insanımızı kandırmaya çalışır.

YOL SÖZÜ VERDİLER BİTİREMEDİLER

Yıllarca yol sözü verdiler. Fatsa Çevre Yolu’nu 7 yıl önce mega proje olarak tanıttılar. Daha projeye bile başlamadılar. Ünye-Akkuş-Niksar Yolu daha yeni proje yapmaya çalışıyorlar. Gürgentepe-Gölköy, Fatsa-İslamdağ-Korgan Yolu hala bitirilemedi, çilesi devam ediyor.

MADEN TEPKİSİ: ORDU’DAN ELİNİZİ ÇEKİN

Yabancı kartellerin artık maden sahası haline geldik. Ordu’nun toplam arazisinin yüzde 74’ü ormanlarımızın da yüzde 70’i maden ruhsatlı. Bu güzelim coğrafyadan ne istiyorsunuz? Şöyle bir Boztepe’ye bakalım. Dünyanın parasını harcasanız da doğanın bozulmasını geri getiremezsiniz. Ordu’nun üzerinden elinizi çekin. Ordu’nun topraklarının üstü altından daha değerlidir. Balıkçılarımız dertli. Büyükağız Limanı bitirilemedi. Arıcılarımız can çekişiyor. Sahte bal üretiliyor. Kristal şekere ulaşamıyorlar. Maliyetleri arttı. Maalesef arıcılık da bitmek üzere.

İKTİDAR FINDIK ÜRETİCİSİNİ YOK SAYDI

En önemli geçim kaynağımız fındık. Her haziran ayında konuşuruz, ‘ne olacak fındığın hali’ deriz. Ekim ayından sonra unutulur gider. Artık fındığın geleceğini kurtarmamız lazım. 1-5-10-20 yıllık planlar yapmamız lazım. Fındık Kanunu’nu işlevsel hale getirmemiz lazım. Fındığı stratejik ürün ilan etmemiz lazım. Hiçbir zaman fındığın 4 doların altına düşmemesi lazım. Şu anda bahçelere gübre atacağız atamıyoruz. Doğrudan gelir desteği 170 liraya çakıldı kaldı. Her şeyin maliyeti artıyor ama nedense doğrudan gelir desteği artmıyor. Bu iktidar fındık üreticisini unuttu, yok saydı. Artık bu hayal kırıklığına son verelim, bir başka geleceği hep birlikte yaratalım.”




Anahtar Kelimeler : “ORDU’YA, İTHAL, ADAY, GETİRDİLER”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler