HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Nisan 2023 Pazar Saat: 13:06

ORDULULAR DERNEĞİ’NDE, ORDULU VATANDAŞLARLA

27. dönem Demokrat Parti Ordu Milletvekili ve 28. Dönem Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Adayı Cemal Enginyurt, İstanbul Şile’de bulunan Ordulular Derneği’nde Ordulu vatandaşlar ile bir araya geldi.
ORDULULAR DERNEĞİ’NDE, ORDULU VATANDAŞLARLA

HABER: KÜBRA ÇAKIR


27. dönem Demokrat Parti Ordu Milletvekili ve 28. Dönem Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Adayı Cemal Enginyurt, İstanbul Şile’de bulunan Ordulular Derneği’nde Ordulu vatandaşlar ile bir araya geldi.

Ordulu vatandaşlarla bir araya gelen Cemal Enginyurt konuşmasına: “İlk dernek açılırken de kısmet olmuş gelmiştik buraya. Açılışı birlikte yapmıştık. Ama bugün daha güzel ve nezih bir mekandasınız. Tebrik ediyorum sizi. Ordulular olarak ileriye doğru gidiyorsunuz. Allah utandırmasın inşallah. İnşallah birliğinizi, beraberliğinizi bozmasın. Çünkü gurbette yaşamak, bir arada olmak bunlar çok önemli şeyler. Bizim halk ozanımız der ya; ‘Çambaşına çıktım anam çıram yanmadı, dört yanıma baktım anam kimsem kalmadı’ der ama siz burada kimsesiz değilsiniz, sizi kutluyorum. Gurbette de olsanız bir arada olmayı başarmışsınız. Bunu gerçekten büyük bir tabloya dönüştürmüşsünüz ama ben isterdim ki Ordu’da yaşayalım, isterdim ki Aybastı’da, Gölköy’de, Aydoğan’da, Korgan’da, Tepealan’da, Bayıralan’da oralarda yaşayalım isterdim ama şartlar her birimizi bir yere savurdu. Ekmek dediniz, iş dediniz, aş dediniz gurbete geldiniz. İnşallah hep birlikte güzel günler görürüz.” İfadeleriyle başladı.

Seçimle ilgili de konuşma yapan Cemal Enginyurt:  “Türkiye seçime gidiyor. Bu seçim Türkiye için önemli bir seçim. Bir kader seçimi ama Ordulular için de bu seçim İstanbul da biraz daha önemli hale geldi. Sayın başkanım dedi ya nadiren görüyoruz vekilleri diye. Ben de partilerin listelerine baktım kazanacak yerde bir Ordulu ben varım benim kıymetimi bilin. İstanbul’da partilerde Ordulu yok. Bazıları Numan Bey var diyor ama Numan Bey’i Ordulu kabul ediyorsanız takdir sizin, bir şey demem. Zaten çok gelmiştir, çok ilgilenmiştir, her derdinize koşmuştur.” Dedi.

“ÇİFTÇİNİN BAKANI MISIN, TEKELCİ SERMAYENİN BAKANI MISIN?”

“Ben Orduluya 2018 de bir söz verdim. Beni seçerseniz, ben ceylan derisi koltuklarda oturup, dokunulmazlık zırhının arkasına saklanıp, maaş alıp, yan gelip yatmam dedim. Ben sizin fındığınızın, çiftçinizin derdiyle dertlenirim. Zaten çok dertlenip, konuştuğum için beni MHP’den attılar. Dediler ki bu Recep Tayyip Erdoğan’la, Cumhur İttifakı’na zarar veriyor diye attılar. Niye attılar; hatırlayın 2 sene önceye gidin. Tarım Bakanı fındığımızla ilgili çok ağır laflar etti. Ben de çıktım Tarım Bakanı’na dedim ki ‘sen çiftçinin bakanı mısın, tekelci sermayenin bakanı mısın’ dedim. Şiddetle kınadığımı ifade ettim. Hatta Recep Tayyip Erdoğan’a bunu al dedim. Recep Tayyip Erdoğan o gün almadı ama bir sene sonra aldı. Dolayısıyla İstanbul’daki Orduluların da kim bize ulaştıysa ben o gün danışmanlarım olsun derdiyle dertlenmekten geri kalmadım. Düğün oldu gidebildiğimize gittik, cenaze oldu koşabildiğimize koştuk. Ordu için Ordulu için mücadele verdik. Şimdi Allah nasip etti İstanbul’dan birinci bölgeden aday oldum.”





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler