HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Nisan 2023 Cumartesi Saat: 17:13

YSK'DAN SEÇMENLERE GEÇERSİZ OY UYARISI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde oyların hangi hallerde geçersiz sayılacağına ilişkin seçmenleri uyardı.
YSK'DAN SEÇMENLERE GEÇERSİZ OY UYARISI

YSK, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28'inci dönem milletvekili genel seçimine ilişkin seçmenleri 'nerede ve nasıl oy kullanacağım', 'görme engelli seçmenler için oy kullanma şablonu', 'oyları geçersiz kılan haller', 'seçim güvenilirliği ve şeffaflık', 'seçim sonuçlarının ilanı' başlıkları ile yayınladığı videolarla uyardı.

Hangi durumlarda oyların geçersiz olacağı videosuyla da seçmenlere geçersiz oy durumları hatırlatıldı. Buna göre, 'evet', 'tercih' mührünün basılmaması, birden fazla ittifaka, siyasi partiye veya adaya oy basılması, oy pusulasının bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılması veya koparılması oyu geçersiz kılıyor.

Yine oy pusulasının üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaret, imza kaşesi veya parmak izi basılması, oy pusulasının belirgin bir şekilde özel olarak karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi, oyu geçersiz kılan hallerden.




Anahtar Kelimeler : YSK'DAN, SEÇMENLERE, GEÇERSİZ, OY, UYARISI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler