HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Nisan 2023 Perşembe Saat: 17:49

HEYECAN DORUKTA

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28 Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu il ve ilçelerde çalışmalarını sürdürüyor.
HEYECAN DORUKTA

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28 Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu il ve ilçelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Bir taraftan da siyasi partiler 9 Nisan 2023 tarihinde verilecek olan milletvekili adaylarını belirlemek üzere liste çalışmaları yapıyor.

Listeye girecek isimlerin kim olacağına ilişkin kamuoyunda sürekli değişik bilgiler dolaşıyor.

Listesi en çok merak edilen siyasi partilerin başında şüphesiz AK Parti geliyor.

Bildiğiniz gibi AK Parti'den milletvekili olabilmek için Ordu teşkilatına 84 kişi başvuru yapmıştı.

Aday adayları teşkilatlarca yapılan temayül yoklamasından arkasından da genel merkezde komisyon sınavından geçtiler.

Komisyonlar 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde kiminle yol alınması halinde çok daha farklı bir seçim sonucu alınabilirize kafa yoruyorlar. Muhtemel isimler hafta başında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma masasına gitmişti.

Genel merkezden gelen istihbarat bilgilerine göre Ordu'da liste başı olarak şu anki kabinede görev alan bakanlardan birinin yer alması bekleniyor.

Ortalıkta gerçekçi olmayan çok sayıda liste dolaşıyor, ancak; gerek seçmenlerin gerekse teşkilat mensuplarının beklentisi bu kez listelerin teşkilatların ve sokağın beklentisi doğrultusunda yapılmasından yana.

Zira böyle bir beklentiden uzak liste ortaya çıkması halinde pek çok AK Partili seçimde sandık başına gitmemeye kararında.

Lakin AK Parti listelerinde eski milletvekili ve eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa'nın adı sıkça geçiyor. 

Herkes Eyüp Fatsa'nın parti içerisindeki dağınıklığı toparlayabilecek kapasitesinin olduğu konusunda hemfikir.

Eyüp Fatsa'nın olmaması halinde kim birinci sırada yer almalı sorusunun cevabı genellikle Engin Tekintaş olarak karşımıza çıkıyor.

Bir de geçmişte siyasi tecrübesi olan ya da 2018-2019 seçimlerinden sonra AK Parti'nin pek çok etkinliğinde yer alan aday adayları da var. Bunların içerisinde dikkat çeken isimler başta Kadem Adalı ve İdris Altınel.

Özellikle partililer ve AK Parti'nin sadık seçmenleri dışarıdan gelecek olan bir abi modeline hiç sıcak bakmıyorlar. Herkesin ortak arzusu geçmişinde ve geleceğinde Ordu olacak isimlerin milletvekilliği listesinde yer alması.




Anahtar Kelimeler : HEYECAN, DORUKTA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler