HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Mart 2023 Çarşamba Saat: 09:10

HEDEFLEDİĞİ DEV PROJELERİ ANLATTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu 28. Dönem Milletvekili A. Adayı Naci Şanlıtürk’ten, Ordu için çok büyük hedefler geldi. Şanlıtürk’ün kamuoyu ile paylaştığı hedefler parmak ısırttı.
HEDEFLEDİĞİ DEV PROJELERİ ANLATTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu 28. Dönem Milletvekili A. Adayı Naci Şanlıtürk’ten, Ordu için çok büyük hedefler geldi. Şanlıtürk’ün kamuoyu ile paylaştığı hedefler parmak ısırttı.

Seçim çalışmalarını Altınordu İlçe Merkez, Teyneli Mahallesi ve Gürgentepe İlçesi Bahtiyarlar Mahallesinde sürdüren MHP’li Şanlıtürk, hedeflediği dev projeleri kamuoyu ile paylaştı.

Ordu meselelerinin konuşulacağı bir şehir lokalinin hayata geçirilmesini ilk sıraya koyan Şanlıtürk; “Ordu için projelerimiz: Ordu için en büyük projelerimizden birisi ilimizin bütün meselelerinin konuşulduğu bir Şehir Lokalinin hayata geçirilmesidir.

Bunun için önerimiz ticaret odamızın giriş katındaki bir dönümlük alanın şehir lokali yapılması, şehrimizde bu işi bilen bir arkadaşımıza düşük kirayla verilip şehrin eşrafının, valisinin, belediye başkanının, bürokratının herkesin rahatlıkla girip çıkabileceği bir yer olmasını sağlamamız gerekir.

Burada yapacağımız istişarelerde şehrimizin, ilimizin öncelikleri tespit edilmelidir. Ve en büyük hayalimiz olan Büyük Ordu Ailesi olarak birlikteliği temin etmemiz gerekir.

İktidarıyla- muhalefetiyle, sağcısıyla -solcusuyla bu şehirde yaşayan insanların tespit etmiş olduğumuz öncelikli sorunlarımızın çözümü noktasında el birliği, güç birliği yapmalarını temin etmemiz gerekir. O zaman ilimize daha fazla yatırım alınmasını sağlayabiliriz.

Şu an olduğu gibi her kafadan bir ses çıkarsa hiçbir hedefe kilitlenemeyip komşu iller tarafından ezilmemiz devam eder” dedi.

Şehrimizde küçük Sanayi Sitesi ve Sanayi alanları yok diyen Şanlıtürk, ikinci projesini de şu şekilde dile getirdi; “Demir doğrama, oto kaporta, boya elektrik, mobilya, marangoz vesair işlerle iştigal etmek isteyen insanlarımıza iş yeri açabilecekleri yer gösteremiyoruz. Mevcutlarını da 75 metre² ve 100 metre² işyerlerinde çalışmaya mahkûm ediyoruz.

Yeterli iş yeri olmadığı için kiralar yüksek seyrediyor, ikinci küçük Sanayi Sitesinde 100 metre² bir iş yeri kirası şu an için aylık 15.000 TL. Şehirde bu hizmetler alınamadığı veya yüksek fiyata alındığı gerekçesiyle şehrin ekonomisi Bulancak’a gidiyor. Vatandaşımız alacağı hizmeti Ordudaki fiyatın yarısına Bulancak’tan alıyor.

Mobilyacılar kooperatifi kurulalı 13 yıl oldu ama hala yer gösterip inşaatına dahi başlanamadı. 1 ÷ 5 binlik planda sanayi alanları tahsis edilmelidir.

Önerimiz: Birinci organize ile ikinci organizenin arasındaki Melet vadisi üzerinde bulunan alanın her iki yakasının da sanayi alanı olarak planlanmasıdır. Göze hoş görünmeyen ve kirlilik yapan mesleklerin bu vadide saklanmasıdır.

Ata Sanayi Sitesi, ikinci küçük Sanayi Sitesi, eski otogarın yanındaki birinci küçük Sanayi sitesinin şehrin içerisinden kaldırıp bu alana yayabiliriz. Kuru gıda depoları ve Gıda Toptancıları yine bu alanda kendilerine depolama yerleri yapabilirler.

Karadeniz- Akdeniz yolunun trafiği ikinci organize sanayimizin yanında bulunan Çatalkaya viyadüğünün yanına inşa edilecek bir kavşakla Melet vadisi’ne verilebilir. Şu an bile İkinci Organize Sanayi hayata geçmediği halde hafta sonu şehre girmek isteyen araçların kuyruğu Çamsan’a kadar uzanmaktadır.

Yapılacak olan ikinci organize sanayinin trafiği ve bu alanın trafiği Karapınardaki çevre yolu kavşağından şehre ilave bir yük oluşturmadan sağlanabilir. İkinci organizeye gelecek tırların ve kamyonların ilave yükü şehir trafiğine yüklenmemiş olur. Yine aynı alanın Dere Tahkimatları, doğalgaz, altyapı, elektrik, su, kanalizasyon hizmetleri bitirilmelidir” diye konuştu.

Melet Vadisi içinde projelerini aktaran Şanlıtürk; “Melet vadesinin her iki yakasında sahil düzenlemesinde olduğu gibi yürüyüş yolları, bisiklet yolları, yeşil alanlar yapabiliriz. Melet havzasında meletin denize döküldüğü yerden kaynağa doğru bir kilometrelik alanda Büyükşehir belediyemizin yaklaşık 280 dönüm yeri olduğunu söylüyor Büyükşehir belediye başkanımız.

Bu alana 8/ 10 tane üç dönümlük beş dönümlük parseller ihdas edilip otel yeri olarak özel sektöre satılıp altı katı geçmeyen bir oteller bölgesi oluşturulabilir. Bu bölgeye yapacağımız 2- 3 tane çim saha ve Spor tesisleri ile spor kulüplerimizin burada kamp yapmasını temin edebiliriz.

İlimizde düzenlenecek olan kongre konferans bölgesel ve ulusal toplantılarda otellerin konferans salonlarına kullanabiliriz. Büyükşehir belediyemize ve kamuya hiç bir yük getirmeden arsa satışlarından ekstra gelir elde edilir kongre merkezi sorunu çözülebilir. Ayrıca burada oluşacak trafik yoğunluğunu da Karapınar kavşağından Çevre yoluna bağlayıp şehri trafikten kurtarabiliriz” şeklinde konuştu.

Sahil düzenlemesi içinde çok farklı bir proje ortaya koyan Şanlıtürk; “Sahil düzenlemesini havalimanına kadar götürebiliriz. Ayrıca Bulancak’tan havalimanına kadar aynı sahil düzenlemesini yaptırıp ilimize gelen misafirlerin daha havalimanına inmeden uçaktan güzel bir görüntü ile karşılaşması temin edilmelidir.

Yapılacak sahil düzenlemesi de yürüyüş yolu bisiklet yolu yeşil alanların yanında raylı bir tramvay yolu yapılıp mevcut rıhtım’dan havalimanına yolcu taşıma ve gezi amaçlı bir tramvay yapılabilir.

Bunu yaparken cumhuriyet mahallemizin ciddi bir sorun hali ne gelen kıyı kenar çizgisini de kısmi bir deniz dolgusuyla giderip ilgili bakanlıklarla görüşerek kıyı kenar çizgisi seni düz bir hat şeklinde yapılmalıdır.

Bu alanı DLH’ya Denizin karayı dövmesini engellemek için dalgakıranlar yaptırılmalıdır. Yukarıda saydığımız bu işlerin büyük bir kısmını Büyükşehir belediyemizle birlikte yapabiliriz” diye de konuştu.

Ordu’nun yol ve ulaşım sorununun bir an önce bitirilmesi gerektiğini de savunan Şanlıtürk, bu konuda da şunları söyledi; “İlimizde Ulaştırma bakanlığımızın 13 tane şantiyesi var, başlanılan bu işlerin bir an önce bitirilmesini temin etmeliyiz. Ordu ikinci etap çevre yolu, Ordu Kabadüz Çambaşı yolu, Ordu Ulubey Gürgentepe Gölköy yolu, Karadeniz-Akdeniz Yolu, Demiryolu süratle hayata geçirilmelidir.”




Anahtar Kelimeler : HEDEFLEDİĞİ, DEV, PROJELERİ, ANLATTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler