HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Mart 2024 Perşembe Saat: 10:14

"Türkiye Dünyada Spor Tesisleri Devrimini Yapan Bir Ülke"

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kırklareli ziyaretinde amatör sporcularla bir araya geldi
"Türkiye Dünyada Spor Tesisleri Devrimini Yapan Bir Ülke"

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kırklareli ziyaretinde amatör sporcularla bir araya geldi. Gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu söyleyen Bakan Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin hizmetinde olduğunu belirtti.

Gençlerle yol yürümekten gurur duyduklarını ifade eden Bakan Bak, “Çünkü bizim hedefimiz var, bu ülkeyi çok üst düzeylere taşımak, güçlü Türkiye olmasını sağlamak. Hem sporda, hem sanatta, hem kültürde, hem de teknolojide… Dolayısıyla sizlere çok ihtiyacımız var. O yüzden sizlerin emrindeyiz. Türkiye Yüzyılı, gençliğin yüzyılı olacak. Bu yüzyıl sporun yüzyılı olacak.” dedi.

Bakan Bak, bağımlılık ve kötü alışkanlıklarla mücadeleyi önemsediklerini, amatör spor yöneticilerinin bu anlamda çok önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Her bir kulübe Valilik üzerinden 50’şer bin lira maddi destek vereceklerini söyleyen Bakan Bak, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Amatör spor kulüplerinin sayısının artmasının önemine değinen Bakan Bak, şunları kaydetti:

“Lütfen amatör spor kulüplerinin yöneticileri, sizler bu göreve amatör ruhla devam edin. Bağımlılıkla mücadele çok önemli. Buradan ailelere, annelere, babalara sesleniyoruz. Çocuklarınızı spor salonlarımıza getirin, yüzme havuzlarımıza getirin, futbol sahalarına getirin. Hizmetimizi çocuklar için yapalım. Biz devlet olarak amatör spor kulüplerinin sayısını arttırmaya devam edeceğiz. Tesis yapmaya devam edeceğiz.

Türkiye şu anda dünyada spor tesisleri devrimini yapan bir ülkedir. 2002’de iktidara gelindiğinde uluslararası standarttaki stadyum 3-4 taneydi. Şimdi 40 tane uluslararası standartta, Avrupa standartlarında stadyum var. Ardından kapalı spor salonları, her alanda büyük spor salonları yapıldı, havuzlar yapıldı.”

“Hep beraber 2024 Paris Olimpiyatları’na hazırlanıyoruz”

Bakan Bak, sayısı artan TOHM’larda sporcuların Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na hazırlandığını belirtti.

Spor yatırımlarının hızla devam ettiğini vurgulayan Bakan Bak, “Her alanda gençlerimizin hizmetindeyiz. Hep beraber 2024 Paris Olimpiyatları’na hazırlanıyoruz. Orada da iddialıyız. İnşallah hep beraber bu ülkenin bayrağını Paris’te olimpiyatlarda göndere çektireceğiz. Yine gelecek olimpiyatlarda sizin içinizden gelen sporcular ülkemizi 2028’de, 2032’de olimpiyatlarda temsil edecekler.” diye konuştu.

Türkiye’de UEFA standartlarında tesisler inşa edildiğini belirten Bakan Bak, 2032 Avrupa Şampiyonası’nı İtalya’yla beraber Türkiye’nin organize edeceğini anımsattı.

Türkiye’nin adını dünyada sporla duyurduklarını ifade eden Bakan Bak, “Türkiye spor altyapısıyla çok önemli bir spor ülkesi haline gelmeye başladı. Bu yapılan tesislerin bir faydası da burada yapılacak uluslararası turnuvalar. Türkiye şampiyonaları tesisler nedeniyle de şehrin dinamizmine, turizmine katkıda bulunuyor. Bu ülkenin gelişmesi için, büyümesi için, güçlü Türkiye için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Bayrağımızı göndere çektirmeye devam edeceğiz, İstiklal Marşı’mızı söyletmeye devam edeceğiz. Güçlü Türkiye için hep beraber çalışacağız.” diye konuştu.

 “Büyüyen güçlü Türkiye var”

Bakan Bak amatör sporcu buluşmasının ardından, Atatürk Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 2 bin seyirci kapasiteli spor salonunun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de çok ciddi spor yatırımlarının gerçekleştirildiğini söyledi.

Çocuk ve gençlerin spor tesislerine gelmelerinin önemli olduğunu belirten Bakan Bak, “Bizim için en önemli ilkelerden bir tanesi Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak çocuklarımızı başta uyuşturucu olmak üzere kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıktan uzak tutmak. Türkiye’nin dört bir yanında binlerce spor tesisi yapıyoruz. Tabii şanslıyız, sporun içinden gelen bir Cumhurbaşkanımız var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan sporun içinden geliyor, gençlere destek veriyor.” diye konuştu.

Yatırım ve tesis yapmaya devam edeceklerini anlatan Bakan Bak, spora en fazla yatırım yapan ülkelerin başında Türkiye’nin olduğuna dikkat çekti.

Savunma sanayinde ciddi yatırımlar yapıldığını vurgulayan Bakan Bak, Türkiye’nin her alanda güçlendiğini belirtti.

Türkiye’nin öz güveninin yüksek olduğunun altını çizen Bakan Bak, şunları kaydetti:

“Bize dediler ki ‘siz uçak yapamazsınız’, yaptık uçuyor, KAAN uçuyor, onu yapan Türk mühendisleri. Siz ne derseniz deyin öz güvenimiz var, mühendisimiz var, gençlerimiz var, teknolojimiz var, büyüyen güçlü Türkiye var. Şunu söylüyorlar, ‘Alman mühendisi yapar, İngiliz mühendisi yapar, Amerika yapar’. Biz de yaparız, biz de, KAAN’ı uçurduk, TCG Anadolu’yu yaptık, tank yaptık, SİHA’lar yaptık. Bu ülke, yapamaz diyenlerin engellerini aşarak ilerliyor. Bize kimse ‘yapamaz’ diyemez, bizler çılgın Türkleriz.”

BHA




Anahtar Kelimeler : "Türkiye, Dünyada, Spor, Tesisleri, Devrimini, Yapan, Bir, Ülke"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler