HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Şubat 2024 Perşembe Saat: 11:38

Emniyet'te Yeni Dönem! Polislere Yaka Kamerası Takılacak

Bakan Yerlikaya, Emniyet Müdürlüğü'nde tüm polislere 2025 yılı itibariyle yaka kamerası takılacağını duyurdu.
Emniyet'te Yeni Dönem! Polislere Yaka Kamerası Takılacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, canlı yayında yaptığı açıklamada, polis teşkilatına yepyeni bir teknolojik donanımın eklenmesine dair önemli bilgiler verdi. Yerlikaya, ASELSAN tarafından üretilecek olan yaka kameralarının 2025 yılında tüm polislere takılacağını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, kameraların özellikle halkla ilişkilerin şeffaflığını artırmak ve anında müdahale imkanı sunmak amacıyla kullanılacağını vurguladı. Kameraların, ASELSAN tarafından geliştirilen yüz tanıma sistemi ile donatılacağını belirten Yerlikaya, bu sayede polis memurlarının yaka kameraları aracılığıyla elde edilen görüntülerin komuta merkezinden anlık olarak takip edilebileceğini ifade etti.

Yaka kamerası sayesinde, polis memurlarına yönelik yapılan şikayet, iddia ve performans değerlendirmelerinin daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebileceğini dile getiren İçişleri Bakanı, bu teknolojik adımın halkın güvenliğini artırmaya yönelik olduğunu söyledi. Görüntülerin merkezden izlenerek anında müdahale edileceğini belirten Bakan Yerlikaya, bu sistemin suçla etkin bir şekilde mücadele etmeyi ve toplumla daha sağlıklı bir iletişim kurmayı hedeflediğini ifade etti.

Haber Merkezi





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler