HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Ocak 2024 Cuma Saat: 13:19

SON 1 HAFTADA 82 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ !

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:
SON 1 HAFTADA 82 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ !

Millî Savunma Bakanlığı; devletimizin bekası, ülkemizin savunma ve güvenliği için üstlenmiş olduğu görevleri büyük bir azim, kararlılık ve başarıyla yerine getirmeye, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için büyük bir şevk ve gayretle çalışmaya devam etmektedir.

PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kesintisiz bir şekilde ve başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil;

–  Son bir haftada 82 terörist etkisiz hâle getirilmiş,

– 1 Ocak 2023’ten bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 478’e ulaşmıştır.

Yine, bu hafta içerisinde 3 PKK’lı terörist Habur’daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur. Teröristler için tek çıkış yol Türk adaletine teslim olmaktır.

SURİYE’DE SALDIRI GİRİŞİMLERİNE MİSLİYLE KARŞILIK VERİLİYOR

Suriye’de, harekât alanlarımızda oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimleri de sürmektedir.

Bu saldırılara da gerekli karşılık misliyle verilmektedir. Nitekim son bir haftada 17 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, anında ve misliyle verilen karşılık ile 56 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Böylece 1 Ocak 2023’ten itibaren gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 577’ye, etkisiz hâle getirilen terörist sayısı ise 1.661’e ulaşmıştır.

HUDUTLARDA 191 ŞAHIS YAKALANDI

Cumhuriyet tarihimizin en yoğun ve etkin tedbirleri ile korunan hudutlarımızda;

– Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 191 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 3’ü FETÖ, 1’i PKK/YPG ve 4’ü DEAŞ olmak üzere 8’i terör örgütü mensubudur. 6 bin 430 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

-Böylelikle 2024 yılı başından bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 498’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 15 bin 153 olmuştur.

Devletimizin bekası, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için gerekli her türlü tedbiri alan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; ikili ilişkiler ve uluslararası misyonlar kapsamında birçok coğrafyada başarıyla görev yapmakta, bölgesel ve küresel barış ve istikrara önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu kapsamda, Sayın Bakanımız;

– 23 Ocak’ta Burkina Faso’nun, 24 Ocak’ta ise Avustralya’nın Ankara Büyükelçilerini kabul etmiş,

– Yine, 24 Ocak’ta KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı ile bir araya gelmiş, ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın İran Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeye refakat etmiştir.

20 Ocak 1990’da Azerbaycan’da yaşanan ve Kara Ocak olarak bilinen katliamda şehit edilen kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Can Azerbaycan ile bir ve beraber olmaya devam edeceğimizin altını çiziyoruz.

Yine, “29 Ocak Millî Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü” dolayısıyla haklı mücadelelerinde Batı Trakya Türkü soydaşlarımızın yanlarında olduğumuzu belirtiyor, mücadelenin öncü ismi Dr. Sadık Ahmet’i rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Öte yandan; Gazze’de İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak toplu cezalandırma yoluna gitmesinin çok ciddi bir endişe kaynağı olduğunu; İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü müddetçe bölgesel ve küresel barışa yönelik tehditlerin arttığını, çatışmaların daha geniş bir alana yayılmasının hiç kimsenin çıkarına olmadığını ve Filistin meselesi adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı bir barışın mümkün görünmediğini bir kez daha vurguluyoruz.

EĞİTİM VE TATBİKAT FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, hâlihazırda yürüttüğü tüm operasyonları ve görevleri ile eş zamanlı olarak eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürmektedir.

Bu kapsamda, 22-24 Ocak 2024 tarihleri arasında İtalya’da VOLPE BIANCA-2024 Tatbikatı başarıyla icra edilmiştir.

Ayrıca;

– Almanya Deniz Kuvvetlerine ait Baden-Württemberg fırkateyni ile Fransa Deniz Kuvvetlerine ait Provence gemisi tarafından Mersin’e liman ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

– Fransa Deniz Kuvvetleri fırkateyni Provence ile TCG GEMLİK fırkateynimiz, TCG ÇANAKKALE denizaltımız, TCG BANDIRMA ve TCG TARSUS karakol gemilerimiz ve 2 adet F-16’mız tarafından geçiş eğitimleri icra edilmiştir.

Yine, Arnavutluk Deniz Kuvvetlerine ait LISSUS gemisi tarafından 24-28 Ocak, Almanya Deniz Kuvvetlerine ait GROMITZ gemisi tarafından ise 30 Ocak-2 Şubat 2024 tarihleri arasında İzmir’e liman ziyaretleri icra edilmesi planlanmaktadır.

Diğer taraftan;

– Birleşik Arap Emirlikleri’nde 23-25 Ocak 2024 tarihleri arasında düzenlenen İnsansız Sistemler Fuarı’na Deniz Kuvvetlerimiz tarafından katılım sağlanmakta,

– Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığınca ise 27 Ocak-3 Mart 2024 tarihleri arasında icra edilecek Ulusal Antarktika Bilim Seferi’ne katılım planlanmaktadır.

İNSANSIZ KARA ARACI’NIN MUAYENE VE KABUL FAALİYETLERİ TAMAMLANDI

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve teşvikiyle mütemadiyen geliştirilen yerli ve millî savunma sanayi ürünü silah sistemleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin imkân ve kabiliyetleri her geçen gün daha da artırılmaktadır. Sayın Bakanımız tarafından;

– Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle TCG İSTANBUL, TCG DERYA, TCG ÜSTEĞMEN ARİF EKMEKÇİ ve MARLİN İnsansız Deniz Aracı için Yalova’da düzenlenen “Mavi Vatan’da Güç: Yeni Deniz Platformları Teslim Töreni”,

– Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Savunma Sanayii Başkanlığınca düzenlenen “Deniz Torpido ve Füze Sistemleri İmza Töreni” ile

– Konya’daki 56’ncı Fabrika Bakım Müdürlüğünün temel atma törenine katılım sağlanmıştır.

Ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca çeşitli miktarda “İnsansız Kara Aracı”nın muayene ve kabul faaliyeti tamamlanmıştır.

BEDELLİ ASKERLİK SINIFLANDIRMA SONUÇLARI AÇIKLANDI

Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları bugün itibarıyla (25 Ocak) açıklanacaktır. Sonuçlar e-Devlet kapısından veya askerlik şubelerinden öğrenilebilecektir. Yükümlülerin talep etmesi hâlinde celp dönemi değişikliklerini e-Devlet kapısından (askerliğim bütünleşik uygulaması) gerçekleştirebilmeleri mümkündür.

Diğer yandan, Ankara’da One Tower Alışveriş Merkezindeki “Mehmetçiğin Kaleminden” isimli kara kalem resim sergimiz, 28 Ocak’a kadar açıktır. Sergimize tüm halkımızı bekliyoruz.

Sonuç olarak başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere Bakanlığımızın tüm birlik ve kurumları;

– Cumhuriyetimizin ikinci asrında,

– Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve “Türkiye Yüzyılı” hedefleri doğrultusunda,

– Terörle mücadeleden sınır güvenliğine, uluslararası misyonlardan insani yardım faaliyetlerine kadar çok geniş bir alanda, kendisine verilen tüm görevleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarıyla yerine getirecek ve asil milletimizin gurur kaynağı olmayı sürdürecektir.

 haber merkezi




Anahtar Kelimeler : SON, 1, HAFTADA, 82, TERÖRİST, ETKİSİZ, HÂLE, GETİRİLDİ, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler