HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 12:05

ÜRÜNLER İNDİRİMLİ OLARAK SATILMAYA BAŞLANDI!

Tarım Bakanlığı'ndan Yeni Kılavuz: Yaklaşan Tüketim Tarihi Olan Ürünlerde İndirim ve İsraf Önleme Çağrısı..
ÜRÜNLER İNDİRİMLİ OLARAK SATILMAYA BAŞLANDI!

Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni kılavuzda, yaklaşan tüketim tarihi olan ürünlerde indirim yapılması ve gıda israfının önlenmesi amacıyla alınabilecek önlemlere dair öneriler yer alıyor. Kılavuzda, müşteri tarafından satın alım konusunda çekince uyandıran meyve ve sebzelerin reyon indirimine tabi tutulabileceği belirtiliyor. Ayrıca, indirim uygulanamayan ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak verilebileceği ifade ediliyor.

Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul'un haberine göre, Türkiye'de kişi başına düşen gıda atığının 93 kilogram olduğu ve gıda israfının önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlerin önemine vurgu yapılıyor. Kılavuzda, 1 kg kırmızı et üretimi için 15 bin litre, 1 kg domates üretimi için ise 214 litre su tüketildiği hatırlatılarak, bu kaynakların daha verimli kullanılması gerektiği vurgulanıyor.

Gıda satışını hızlandırmanın etkili bir strateji olduğuna dikkat çekilen kılavuzda, tüketim tarihi yaklaşmış ambalajlı gıdalarda ve çekince uyandıran meyve-sebze ürünlerinde uygulanan reyon indirimlerinin, gıdanın israf olmadan tüketiciyle buluşmasını sağlayabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, kısa raf ömrüne sahip ürünlerde dinamik fiyatlandırma stratejilerinin kullanılması öneriliyor.

Bu kılavuzla birlikte, Tarım Bakanlığı gıda israfının azaltılması ve tüketim tarihi yaklaşan ürünlerin değerlendirilmesi konusunda sektöre önemli bir yönlendirme sunuyor.



HABER: NAZLICAN KESER





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler