HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Ocak 2024 Cumartesi Saat: 16:16

İLK TÜRK ASTRONOT UZAYDA !

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Axiom-3 (Ax-3) ekibiyle birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) kenetlenmiş ve istasyona giriş işlemleri başarıyla tamamlandı.
İLK TÜRK ASTRONOT UZAYDA !

 Axiom Space, Ax-3 ekibinin UUİ'ye varışını, Expedition 70 tarafından gerçekleştirilen canlı bir karşılama töreniyle izleyicilere sunuldu.

Ax-3 ekibinin UUİ'ye sorunsuz bir şekilde entegre olması, 27 Eylül 2023'te başlamış olan Expedition 70 misyonundaki astronot ve kozmonotlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Alper Gezeravcı, Uzay İstasyonu'ndaki karşılama töreninde yaptığı konuşmada;"Misafirperverliğiniz için teşekkür ederim. Güzel bir karşılama oldu. Son 8 aydır süren eğitimler için ortaklarımıza güvenli yolculuk için teşekkür ederiz. Türkiye olarak tarihimizde ilk defa uzaya çıktık. Bilim ve araştırmalara katkıda bulunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Atatürk ve şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir!" şeklinde duygularını ifade etti.

Yaklaşık 36 saatlik bir uzay yolculuğunun ardından Ax-3 mürettebatını taşıyan araç, TSİ 13.42'de UUİ'ye kenetlenmiştir. Bu olay, Türkiye'nin uzay keşiflerine katkı sağlama yolundaki önemli bir adım olarak tarihe geçti"

haber merkezi




Anahtar Kelimeler : İLK, TÜRK, ASTRONOT, UZAYDA, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler