HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Kasım 2023 Cumartesi Saat: 16:41

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BİLDİRDİ...

Milli Savunma Bakanlığı terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BİLDİRDİ...

Milli Savunma Bakanlığı terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü mensuplarına karşı yıllarca verilen ve hâlâ verilmekte olan mücadele kapsamında Milli Savunma Bakanlığı aydınlatma metni yayımladı.

Bakanlığın resmi hesabından yapılan açıklamaların detayları ise şöyle: " Kara Kuvvetleri Komutanlığımız bünyesinde görev yapan hudut kartallarımız; sınırlarımızın güvenliği için tel engeller, modüler beton duvarlar ve derin hendeklerden oluşan sınır fizikî güvenlik sistemlerinin yanı sıra son teknoloji ürünü sistemler kullanıyor. Kamera, termal kamera ve dronlar ile keşif ve gözetleme faaliyetlerine aralıksız devam eden Mehmetçiklerimiz, 15 Ağustos-10 Kasım 2023 tarihleri arasında hudutlarımızdan geçmeye çalışan 200 teröristi yakaladı. Bunlardan 154’ünün FETÖ-PDY’ye, 40’ının PKK/KCK-PYD/YPG’ye, 5’inin DEAŞ’a ve 1’inin MLKP terör örgütüne mensup olduğu belirlendi.

Ayrıca aynı tarihler arasında 41’i PKK mensubu, 3’ü de DEAŞ mensubu olmak üzere toplam 44 terörist hudut birliklerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi.

Bu tarihler arasında hudut kartallarımız 6 bin 541 düzensiz göçmeni yakalarken, 49 bin 281 düzensiz göçmenin ise yasa dışı hudut geçiş girişimini engelledi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da Suriye, Irak, İran, Yunanistan ve Bulgaristan hudutlarında görevli birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Yasa dışı göçle mücadele kapsamında alınan tedbirleri denetleyen, bölge arazisini inceleyen Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu hudut hattında alınacak ilave tedbirlerle ilgili talimatlar verdi."

HABER: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : MİLLİ, SAVUNMA, BAKANLIĞINDAN, BİLDİRİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler