HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Kasım 2023 Perşembe Saat: 13:20

DERİNLİĞİ 1 KM OLAN MAĞARA TESPİT EDİLDİ

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Pençe-Kilit Bölgesi'nde derinliği 1 kilometre olan teröristlere ait mağara bulunduğunu açıkladı.
DERİNLİĞİ 1 KM OLAN MAĞARA TESPİT EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'nın faaliyetlerine ilişkin olarak haftalık basın bilgilendirme toplantısında çarpıcı açıklamalar yapan Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk,  Pençe-Kilit Bölgesi'nde derinliği 1 kilometre olan teröristlere ait mağara bulunduğunu açıkladı.

Pençe-Kilit Bölgesi'nde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgiler paylaşan Aktürk, tespit edilen teröristlere ait mağara ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

" Son olarak Pençe-Kilit bölgesinde devam eden operasyonlar ve arama-tarama faaliyetlerinde; çok sayıda odası bulunan, odalar dâhil derinliği 1 kilometre olan, tünel geçiş yerleri betonla güçlendirilmiş ve 3 ayrı girişi olan bir mağara tespit edilmiştir.

Burada etkisiz hâle getirilen iki teröristten birinin, Gri Liste’de olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca mağarada çok sayıda yaşam malzemesi, mühimmat, termal şemsiye, elektrik kablosu, jeneratör ve patlayıcı ele geçirilmiştir.

Tespit edilen mühimmat ve malzemeler METİ Timlerimiz tarafından kontrollü bir şekilde imha edilmiştir.

Terör inlerini bir gece ansızın yerle bir etme azim ve kararlılığımız; artan bir etki ve yoğun bir baskıyla sürecek, gereken yer ve zamanda terör yuvaları yok edilmeye devam edilecektir."

HABER: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler