HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Temmuz 2023 Cumartesi Saat: 16:03

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ DUALARLA ANILDI

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 7. yıldönümü anma etkinlikleri, Ordu Garnizon Şehitliği’nde yapılan Şehitleri Anma Programı ile başladı.
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ DUALARLA ANILDI

Ordu’da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü programları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’inci yılında, ilk program Altınordu ilçesine bağlı Eskipazar’da bulunan Garnizon Şehitliği’nde başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program daha sonra şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim ile devam etti.
Gerçekleştirilen programa Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcıları, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, siyasi parti temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, şehit aileleri ve gazi derneklerinin başkanları, şehit aileleri katıldı.
“BU TOPRAKLARI, VATAN YAPANLARI UNUTMAMAK LAZIM”
Vali Tuncay Sonel, günün anlam ve önemi dolayısıyla konuşma yaptı. Vali Sonel, konuşmasında, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında şehit olan şehitler başta olmak üzere tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.
Vali Tuncay Sonel konuşmasında şu cümlelere yer verdi:
“Bu ülke kolay kazanılmadı. Rengini şehitlerimizin kanlarından alan şu güzel, beyaz ay yıldızlı al bayrak kolay kazanılmadı. Geçmişten bugüne bu topraklara binlerce şehitler verdik. Bu yüzden birlik ve beraberliğimizi bozmadan, diri tutarak bu ülkenin kıymetini bilmemiz lazım. Yılın belirli gün ve haftalarında değil, yılın her günü şehitlerimizin emanetlerini, kahraman gazilerimizi unutmamak lazım. Bu toprakları, vatan yapanları unutmamak lazım. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Allah'ın izniyle birlik ve beraberlik içerisinde bize bu toprakları vatan yapan ecdadımıza çalışarak birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi göstererek evlatlarımıza daha güzel bir ülke bırakmak gayesiyle el birliğiyle çalışacağız. Rabbim şehit yakınlarımızı şehit evlatlarımızı, şehit anne babalarımızı, eşlerini, şehitlerimizle cennetinde buluştursun inşallah. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyen hainlere adı ne olursa olsun ister hain FETÖ örgütü olsun ister PKK olsun ister DHKP-C olsun, ister MLKP olsun, onların şerlerinden, bu güzel ülkemizi, bu güzel vatanımızı, bu milletimizi korusun inşallah”
Düzenlenen program daha sonra şehit mezarlıklarına karanfil bırakılması ile sona erdi.




Anahtar Kelimeler : 15, TEMMUZ, ŞEHİTLERİNİ, DUALARLA, ANILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler