HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Nisan 2023 Perşembe Saat: 10:50

NURDAĞI’NDA TAMAMLANAN KÖY EVLERİ TESLİM EDİLİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabından Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yapımı tamamlanan köy evlerine ilişkin bir video yayımladı.
NURDAĞI’NDA TAMAMLANAN KÖY EVLERİ TESLİM EDİLİYOR

HABER: Tuğçe ARSLAN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabından Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yapımı tamamlanan köy evlerine ilişkin bir video yayımladı. Bakan Kurum paylaşımında, “Devletimiz çifte bayram yaşatıyor! Çok zor günler geçirdik ama birlikte, el ele atlatıyoruz, atlatacağız.” İfadelerine yer verdi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ili kapsayan afet bölgesinde aralarında kalıcı konut ve köy evlerinin de bulunduğu 100 bin konutun yapımı hız kesmeden devam ediyor.

 

Depremden etkilenen köy halkının, kalıcı konutlarına bir an önce kavuşması için toplamda 143 bin 271 köy evi inşa çalışmalarını aralıksız sürdüren Bakanlık, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle ilk etapta 9 ilde 1049 köyde 23 bin 21 köy evinin inşa sürecine başladı.

 

Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Mesthüyük Mahallesi’nde yapımına başlanan köy evlerinin anlatıldığı videoda yapımı tamamlanan köy evlerinin bayramda hak sahiplerine teslim edileceği duyuruldu. Yapımı tamamlanan 3+1 köy evlerinin içerisinde, geniş bir salon, ferah bir mutfak, oturma odası, çocuk odası ve banyo yer aldığı bilgisi de paylaşıldı.

 

“Devletimizden milletimizden Allah razı olsun, inşallah sırtları yere gelmez”

 

Depremden çok kısa bir süre sonra evlerine kavuşan depremzedeler ise “Çok güzel, dört dörtlük olmuş. Kusursuz bir ev, kusursuz bir yapı. Bu kadar hızlı olacağını beklemiyorduk. Ellerine sağlık, bundan iyisi olmaz. Güzel, ferah, geniş. 3+1 dört dörtlük bir ev. Mutfağı mükemmel, salonu da. Hayallerim de gerçek oldu. Çoluğumuz ile çocuğumuz ile huzurlu yaşayacağız inşallah. Hayal ettiğimizden daha güzel. Sağ olsunlar ellerine sağlık. Devletimiz çifte bayramı yaşattırıyor. Devletimizden milletimizden Allah razı olsun. İnşallah sırtları yere gelmez.” dedi. 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler