HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Mart 2023 Cuma Saat: 08:10

YÖRESEL ÜRÜN SATIŞ ALANINDA

Ordu’nun yöresel lezzetlerinin gün yüzüne çıkartılması amacıyla başlatılan projelerle unutulmaya yüz tutmuş yüzlerce ürün tekrar üretime kazandırıldı.
YÖRESEL ÜRÜN SATIŞ ALANINDA

Ordu’nun yöresel lezzetlerinin gün yüzüne çıkartılması amacıyla başlatılan projelerle unutulmaya yüz tutmuş yüzlerce ürün tekrar üretime kazandırıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in verdiği destek ile kooperatifleşme yoluna giden kadınlar hem unutulmaya yüz tutmuş ürünleri tekrar gün yüzüne çıkartıyor hem de aile ekonomilerine katkı sunuyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından DOKA 2019 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında yürütülen “Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları” Projesi ve “Yöresel Gıda Ürünü Geliştirme Kursu” ile kadınların el emeği ürünlerini satabileceği yöresel ürün satış alanı hizmete açıldı. Altınordu ilçesi teleferik alt istasyonunda açılan satış yerlerinde kadınların ürettiği doğal ürünler yoğun ilgi görmeye başladı.

BAŞKAN GÜLER: "UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ DEĞERLERİMİZİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun değerlerinin gün yüzüne tekrar çıkartılması ve kadınların üretime dahil olmasını önemsediklerini söyledi.

Ordu’da üretilen ürünlerin daha kolay tüketiciye ulaşmasını istediklerini ifade eden Başkan Güler, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak 2019 yılından itibaren kadınlarımızın kooperatifleşerek unutulmaya yüz tutmuş ürünlerimiz başta olmak üzere ilimizde yetişen ürünlerin satışını daha kolay hale getirmek adına kadın kooperatiflerini destekledik. Yapılan projelerle ve Büyükşehir olarak verdiğimiz desteklerle şuan bu rakam il genelinde 19’u geçti. Bu kooperatiflerimizde üyeleri de düşündüğümüz zaman kadın üreticilerimizin sayısı bir hayli yükseğe çıktı. Büyükşehir olarak kadınlarımıza satış üniteleri sunarak onların daha fazla kişiye ulaşmalarını sağladık. Bunlardan bir tanesi de Altınordu ilçesinde kurduğumuz satış alanıdır. Büyükşehir olarak bu projemizi daha da geliştirmek istiyoruz. Ordu’da kadınlarımızı daha da üretime katıp hem istihdama katkı sunmak hem de aile ekonomilerine katkı sağlamak istiyoruz.”

“DOĞAL ÜRÜNLER TÜKETİCİYLE BULUŞUYOR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine yer tahsisi yapılan yerde yöresel ürünlerin satışını yaptıklarını belirten kadın üreticiler, “Kooperatifimizde kadınlarımızın ürettiği ürünleri halkımıza ulaştırabiliyoruz. Daha güvenilir ve doğal ürünler üreterek, vatandaşımıza ulaştırıyoruz. Burada halkımızın salça, reçel, mantı, yağ, makarna, bal, sirke, peynir, turşu, fındık çeşitleri, fındık yağından yapılmış sabunlar, marmelat, pekmez ile unlu mamuller (yufka, erişte vs.), yöresel kıyafetler, bal gibi birçok doğal ürüne ulaşmaları mümkün. Bize bu projede destek veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederim” diye konuştu.




Anahtar Kelimeler : YÖRESEL, ÜRÜN, SATIŞ, ALANINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler