HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
13 Ocak 2023 Cuma Saat: 08:00

7 BİN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Ordu’da 2022 yılında jandarma bölgesinde meydana gelen 8 bin 108 olayla ilgili 7 bin 155 şüpheli yakalandı.
7 BİN ŞÜPHELİ YAKALANDI

 Ordu İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde; 2022 yılında meydana gelen (8.108) asayiş olayında, (7.155) şüpheli yakalanarak adli  makamlara sevk edilmiştir. Potansiyel suçların caydırılması, suçun önlenmesi maksadıyla dönem içerisinde (72.443) önleyici kolluk devriyesi icra edildi.

Ordu İl Jandarma Komutanlığı2022 yılı asayiş, trafik ve terör faaliyetleriyle ilgili yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

Vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla önleyici kolluk hizmetlerinin planlı bir şekilde yürütülmesine devam edilmektedir.

2022 yılında ‘‘FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’’ suçundan arandığı tespit edilen (13), ‘‘PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma/Silahlı Terör Örgütü Propagandası Yapmak’’ suçundan arandığı tespit edilen (6) ve ‘‘DEAŞ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’’ suçundan arandığı tespit edilen (2) olmak üzere toplam (21) şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, (14) şahıs tutuklanmış, (7) şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yıl içerisinde uyuşturucuya yönelik operasyon sayıları artırılmış ve yapılan çalışmalar sonucunda meydana gelen (265) Narkotik ve Psikotrop Madde Kaçakçılığı olayında; (40.633) kg esrar, (1.472) kök kenevir bitkisi, (322) adet sentetik hap ile birlikte çok sayıda uyuşturucu madde ve kullanma aparatı ele geçirilmiştir. Uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında önleyici kolluk hizmetleri önemli bir yer tutmakta olup uyuşturucuyla mücadeleye yönelik çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir.

Yine bu dönem içerisinde meydana gelen (96) Kaçakçılık ve Mali Suç olayında; (5.637) litre kaçak akaryakıt, (720) paket kaçak sigara, (229) kg kaçak tütün, (308) litre kaçak içki, (107) adet sikke ve (205) adet sahte banknot ele geçirilmiş, bu olaylarda (155) şüpheli hakkında işlem yapılarak adli makamlara sevk edildi.

Aynı dönem içerisinde meydana gelen (50) Göçmen Kaçakçılığı olayında; ülkemize yasa dışı yollarla giriş yapan (542) yabancı uyruklu şahıs yakalanmış, (368) düzensiz göçmen sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi koordinesinde Geri Gönderme Merkezine sevk edilmiş ve (174) düzensiz göçmen ise terke davet edilerek serbest bırakıldı.

2022 yılında bir önceki yıla göre alınan tedbirlerin artırılması ile bağ/bahçe ve tarladan hırsızlık olaylarında ise %19’luk bir azalış sağlanmıştır. Meydana gelen hırsızlık olaylarında (515) şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, (34) şahıs tutuklanmıştır.

Güvenlik birimlerinin almış olduğu tedbirlerle birlikte vatandaşlarımızın; evlerinin kapı ve pencerelerini hırsızlığa karşı sağlamlaştırmaları, komşu gözetimindeki duyarlılığını devam ettirmeleri, güvenlik kameraları ve alarm sistemleri kurmaları, toplumun hırsızlığı tolere etmeyip duyarlı olmalarının hırsızlık olaylarını daha da azaltacağı değerlendirilmektedir.

Trafik kazalarının önlenerek, can ve mal kaybının en aza indirilmesi maksadıyla denetimler aralıksız olarak sürdürülmekte olup, dönem içerisinde icra edilen denetimlerde (417.749) araç kontrol edilmiş, (15.182) sürücüye cezai işlem uygulanmış, (3.017) araç trafikten men edilmiştir. Dönem içerisinde meydana gelen (7) ölümlü, (301) yaralanmalı ve (307) maddi hasarlı olmak üzere toplam (615) kazada, (8) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (637) vatandaş  ise yaralandı.

Ordu İl J.K.lığınca, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamında (1.105) olay meydana gelmiş ve (581) Koruyucu/Önleyici tedbir kararı uygulanmıştır. Belirtilen süre içerisinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezine (72) mağdur kadın, Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine ise (33) mağdur çocuk yerleştiridi.

‘‘Kadına El Kalkamaz’’ mottosu kapsamında (22.242) erkek vatandaş ile 6284 sayılı Kanun ve KADES Uygulaması kapsamında (32.700) kadın vatandaşa eğitim verilmiş ve (27.515) kadının telefonuna KADES uygulamasının yüklenmesi sağlanmıştır. Yıl içerisinde KADES uygulaması üzerinden (147) ihbar alınmış olup ivedi olarak olaya müdahale edildi.

Yıl içerisinde yapılan (6.167.092) şahıs sorgulanması neticesinde (2.765) şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, (1.454.897) araç sorgulanması neticesinde ise çeşitli sebeplerle (419) araç yakalanmış olup gerekli işlemler yapıldı.

Ayrıca;

- Konjonktürel gelişmeler takip edilerek, muhtemel bir eylem arayışında bölgemizin de özel önem arz ettiği kıymetlendirilerek, muhtemel terör olaylarına karşı her türlü tedbir alınmakta,

- Başta hırsızlık, kaçakçılık ve uyuşturucu olaylarına yönelik olarak, daha önce meydana gelen olaylar ve alınan istihbari bilgiler de dikkate alınarak, önleyici kolluk devriyeleri planlanmakta,

- Evden, işyerinden, bağ/bahçe ve tarladan hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu madde, Siber suç olayları ile çocuk suçları ve kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçilmesi maksadıyla vatandaşlarımız bilgilendirilmektedir.

Sonuç olarak; Kolluk Kuvvetleri, Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti anlayışıyla Halkın Desteğini de yanına alarak, görev etkinliğini daha da arttırılacaktır.  nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : 7, BİN, ŞÜPHELİ, YAKALANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler