HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Kasım 2021 Pazartesi Saat: 08:20

GÜREŞ BRANŞI SINAV TALİMATI YAYIMLANDI

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Ara Döneminde Sporcu Eğitim Merkezlerine (Sem) Güreş branşında alınacak sporcu öğrencilere yönelik sınav talimatı yayımlandı.
GÜREŞ BRANŞI SINAV TALİMATI YAYIMLANDI

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Ara Döneminde Sporcu Eğitim Merkezlerine (Sem) Güreş branşında alınacak sporcu öğrencilere yönelik sınav talimatı yayımlandı.

Ordu Valiliği tarafından paylaşılan Sporcu Eğitim Merkezlerine (Sem) Güreş branşında alınacak sporcu öğrencilere yönelik sınav talimatı talimat şöyle;

1-   Sporcu Eğitim Merkezleri Yönetmeliği usul ve esasları doğrultusunda 2021-2022 eğitim öğretim yılı için Sporcu Eğitim Merkezlerine (SEM) Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin talebi doğrultusunda Federasyonumuzca belirlenen seçme sınavı talimatına göre sporcu öğrenci alımı yapılmıştır. 

Ancak 2020-2021 yılları içerisinde Covid-19 salgını sebebiyle federasyonumuzun faaliyet takvimi içerisinde yer alan müsabakaların yapılamamasından dolayı 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı ara döneminde federasyonumuzca belirlenen seçme sınavı talimatına göre sporcu öğrenci alınacaktır.

2-  Sporcu Eğitim Merkezleri Yönetmeliğinin 11. maddesi gereğince Bakanlık tarafından oluşturulacak Sınav Kurulu tarafından SEM’e yerleştirme iş ve işlemleri yapılacaktır.

3-  Sporcu Eğitim Merkezleri Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Sporcu Eğitim Merkezlerine gündüzlü statüde ilköğretim beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci sınıfta okuyanların, yatılı statüde ise yedinci ve sekizinci sınıfta okuyanlar başvuru yapılabilecektir.

4-  Sporcu Eğitim Merkezi tercihleri kapsamında aşağıda öncelik sırası belirtilen müsabakalarda adayların 2021 yılındaki performans durumları dikkate alınarak merkeze yerleştirmeleri yapılacaktır.

5  Yukarıda yer alan seçme kriterlerini taşıyan sporcu öğrenciler e-Devlet Kapısı üzerinden Bakanlık tarafından duyurulacak tarihlerde başvuru yapacaklardır.

6-   Gündüzlü statüde SEM’ lere başvuran adayların (ilköğretim beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci sınıfta okuyanlar);

•    Sporcu Eğitim Merkezinin bulunduğu il sınırları içerisinde öğrenim görmeleri şartıyla başvuru yapabileceklerdir.

•    İkamet adresleri ve öğrenim gördüğü okul adresleri birbirinden farklı ise başvuran adayın okul adresi dikkate alınacaktır.

Yatılı statüde SEM’ lere başvuran adaylar (yedinci ve sekizinci sınıfta okuyanlar);

•    Yatılı statüde güreş branşında hizmet veren Sporcu Eğitim Merkezlerine 81 ilden başvuru yapılabilecektir.

7-      Sınav Kurulunca; Sporcu Eğitim Merkezlerine yerleştirilmek üzere tercih yapan adaylardan Talimatın 4. maddesinde yer alan müsabakalardaki şartları haiz olanlar; müsabakaların öncelik sırasına göre müsabakalarda elde ettikleri dereceleri, katılımları, sıralamaları, tercih ettiği merkez ve öğrenim durumları (sınıf) dikkate alınarak Sporcu Eğitim Merkezlerine asıl ve yedek olmak üzere yerleştirilecektir. Aralarında eşitlik bulunan adayların yerleştirme işlemlerinde, öncelikle müsabaka dereceleri ve puanları, sonra doğum tarihi ve öğrenim durumları (sınıf) dikkate alınarak yapılacaktır.

8- Merkeze asıl olarak girmeye hak kazanan sporcu öğrencilerin kesin kayıtları 17-25 Ocak 2022 tarihleri arasında, yedek kazananların kesin kayıtları ise 26-31 Ocak 2022 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde yapılacaktır.

9-  Merkeze kayıt yaptırmaya hak kazanan sporcu öğrenciler Sporcu Eğitim Merkezleri Yönetmeliğinin 17. maddesi gereğince aşağıdaki belgelerle birlikte Sporcu Eğitim Merkezinin bağlı bulunduğu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvuracaklardır.

a)     Öğrenim belgesi,

b)      T.C. Kimlik numarası beyanı (Nüfus cüzdanı fotokopisi),

c)      Hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu,

ç) Dört adet vesikalık fotoğraf,

d)     Veli izin belgesi

10-  Bu talimatta yer almayan ve tereddüt duyulan hallerde Bakanlık Talimatı doğrultusunda hareket edilecektir.

 HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : GÜREŞ, BRANŞI, SINAV, TALİMATI, YAYIMLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler