HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Nisan 2024 Çarşamba Saat: 13:22

”Mert olan insanlar tribünde maskeyle durmazlar”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç olağanüstü genel kurulda açıklama yaparak Fenerbahçe Trabzonspor maçına yönelik değerlendirmelerde bulundu.
”Mert olan insanlar tribünde maskeyle durmazlar”

Ali Koç: Sadece sporda değil hukuki alanda da mücadele verdik

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç olağanüstü kurulda yaptığı konuşmaya şu sözlerle başladı,”Dosta güven düşmana korku salan bir tepki verdiniz bu katılımla. Helal olsun size.

Hepimizin bildiği gibi camia olarak sadece sporda değil hukuki alanda da mücadele verdik. Hepimizin bildiği gibi son maçımızda Trabzonspor ile dünyanın hiçbir yerinde tamamlanmasına izin verilmeyecek bir müsabakayı oynamak zorunda kaldık.

Şampiyonluğumuz elimizden alınmaya emeklerimiz çalınmaya teşebbüs edilmişti. Bu yaşananlar biraz vicdanı olan herkesi rahatsız edecek boyuttadır. son maçta kaybettiğimiz şampiyonluk, otobüsümüzün kurşunlanması, kirli ittifaklar, standart dışı hakem yönetimleri, ama daha da önemlisi bunlara müsamaha gösterenler bizlere artık yeter dedirtti.

Bana göre camia olarak akıl almaz bir sabır gösterdik sağduyu ile. Ülkemizi planlı bir şekilde daha evvel yaptıkları gibi bugün de futbol üzerinden kaosa sürüklemeye çalışanlar var. Bu duruma tepki göstermemek isyan etmemek insan doğasına ve hayatın olağan akışına aykırıdır.

Bizler için bardağı taşıran son damla oldu. Çünkü bu maçta ve maç sonrasında yaşananlar organize ve planlı bir şekilde gerçekleşmiştir. Açık ve net söylüyorum kim üstüne alınırsa alınsın bu duruma göz yumulmuş ve müsaade edilmiştir. Böyle düşünüyoruz çünkü gergin geçeceği apaçık belli olan maçta gerekli güvenlik tedbiri alınmamıştır. Trabzon’da yaşanan güvenlik zafiyeti hiç bir şekilde hafife alınacak şekilde değildir. Maça gelen taraftarlar aranmamıştır. Tribünlerin en görünür yerinde oturan maskeli taraftarlar nasıl oluyor da bir şekilde göz ardı edilmiştir. Mert olan insanlar tribünde maskeyle oturmazlar. Yüzlerce kişi futbolcularımıza saldırmak için sahaya inmiştir. Bu maçta hiç görmediğimiz kadar bilimum cisimler sahaya atılmıştır.

”Mert olan insanlar tribünde maskeyle durmazlar”

Sözlerine şu ifadelerle devam eden Ali Koç,

Karadeniz insanına pek çok sıfat addedebilirsiniz, bunlardan biri de ‘Mert’tir. Mert olan insanlar tribünde maskeyle durmazlar. Yüzlerce kişi futbolcularımıza saldırmak için sahaya girmiştir.

Sadece 12 kişi tutuklanmış ve sadece 5 kişi gözaltındadır. Buna rağmen 3 oyuncumuz ve 2 çalışanımız disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Trabzonspor maçları gergin geçer ama bu maçta su, patlayıcı ve yanıcı maddeler sahaya atılmıştır. Maçta her dakika gerginlik artmıştır. Gerekli güvenliği sağlaması gereken kişiler, maçı iptal etmesi gereken hakem, federasyon, hayatlarına hiçbir şey olmamış gibi devam ederken, bazı rakiplerimizin de yaratmaya çalıştığı kamuoyu baskısı sayesinde kendilerini linçten kurtarmaya çalışan futbolcularımız, TFF tarafından PFDK’ye sevk edilmiştir. İşte böyle bir Türkiye’de rekabet etmeye çalışıyoruz.” dedi.

”Geçmiş olsun mesajı alamadık”

Gerekli desteği göremediklerini söyleyen Koç, şu ifadeleri kullandı,

Tek önceliği futbolcularımıza ceza verdirtmeye çalışan bazı rakiplerimizi de not ettik. Ancak bir tanesi var, lugattaki kelimelerin insan versiyonları olsa, bu, yalanın insan versiyonu olurdu. Yanında bir de suç makinesi, terbiyesiz utanmadan televizyona çıkıyor. Trabzon’da yaşanan olaylar için sadece ‘Olmamalıydı’ deyip, 15 dakika bizim futbolcularımıza nasıl ceza verilmesi gerektiğini, o yarım aklıyla satır arası mesajlarla vermeye çalışıyor. Koskoca camiana yaptığın kontratlarla, verdiğin bilgilerle zaten yalanı dibine kadar soktun, bakalım nereye kadar. Ama Fenerbahçe seni de not etti. Sen 3-5 gün camianda söylediklerinden dolayı popüler olabilirsin ama her gece yatarken bizi düşün. Özellikle de benim başkanlığım bitince.”

Şampiyonluk hedefimize ilk taş koymayı Pendikspor maçında denediler. Orada hedefe ulaşamadılar. Batshuayi’nin son dakika golüyle Trabzonspor maçında da şampiyonluk yolculuğumuza engel koyamadılar. Ama sanmayın ki teşebbüs etmeye devam etmeyecekler. Yöneticiler arasında bir sıkıntı yok, maç 2-0 gidiyor, şöyle bir gerginlik söz konusu. Ama başka bir İstanbul takımına 5-1 yenilince böyle bir görüntü yok.”

BHA




Anahtar Kelimeler : ”Mert, olan, insanlar, tribünde, maskeyle, durmazlar”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler