HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Mart 2024 Perşembe Saat: 12:23

Arda Güler En İyi Türk Futbolcu Olabilir

Milli takımının hazırlık kampında açıklamalarda bulunan Eljif Elmas, gündemi değerlendirdi. Türk futbolu hakkında da konuşan 24 yaşındaki futbolcu, ''Arda Güler en iyi Türk futbolcu olabilir'' dedi.
Arda Güler En İyi Türk Futbolcu Olabilir

Eski Fenerbahçeli futbolu Eljif Elmas, Kuzey Makedonya’nın hazırlık kampında konuştu.

”İki takım da çok iyi”

Trendyol Süper Lig’de Fenerbahçe ve Galatasaray arasında yaşanan şampiyonluk yarışı hakkında konuşan Elmas, ”İki takım da çok iyi. İkisi de yalnızca bir kez mağlup oldu, bu da yarışın zorluğunu gösteriyor. Umarım Fenerbahçe şampiyon olur.” sözlerini kullandı.

”Galatasaray derbisinde Jailson, Belhanda’ya tokat atmıştı”

Trabzonspor forması giyen vatandaşı Enis Bardhi ile olaylı derbi hakkında konuştuğunu dile getiren yaşındaki futbolcu şunları söyledi:

”Trabzsonspor – Fenerbahçe derbisindeki atmosferi gördüm. Bardhi de bana hayatında böyle bir maç görmediğini ve hala inanamadığını söyledi. Fenerbahçe forması giydiğim zamanlarda ben de buna benzer bir olay yaşamıştım. 2018 yılındaki Galatasaray derbisinde Jailson, Belhanda’ya tokat atmıştı. Hem de gözümün önünde. Tokattan sonra saha epey karışmıştı, herkes sahaya girmişti. Ben de o zamanlar Bardhi gibi çok şaşırmıştım. Keşke böyle olaylar futbolda hiç yaşanmasa.”

”Fatih Terim beni milli takıma istedi”

Milli takım olarak Kuzey Makedonya’yı seçme hikayesini anlatan Eljif Elmas, ”2017 yılında Kuzey Makedonya ve Türkiye’nin karşılaştığı özel maçtan önce Fatih Terim beni milli takıma istedi. Ben de o zamanlar Kuzey Makedonya milli takımına çağırılmıştım. Orada hiç forma giyemeden beni U-21’e yolladılar. Orada bir süre oynadıktan sonra 11 Haziran’da ilk kez A takımla maça çıktım. Eğer Türkiye’yi seçseydim 2 sene yurt dışında oynayamama cezası alacaktım. Gerçi bu kararı vermek epey zordu. Ben de doğup büyüdüğüm ülke olan Kuzey Makedonya’yı seçtim.” dedi.

”Arda Güler en iyi Türk futbolcu olabilir”

2023 yaz döneminde Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan milli futbolu Arda Güler hakkında da konuşan Kuzey Makedonyalı, şöyle konuştu:

”Arda iyi bir futbolcu. Tekniği ve vizyonunu çok beğeniyorum ama kendisini fiziksel olarak kesinlikle geliştirmesi gerekiyor. Bunu da en iyi Real Madrid’de başarabilir. Ona tavsiye verecek olsam takımdaki büyük futbolcuları çok iyi takip etmesini söylerdim. Onlardan çok şey öğrenebilir. Kendisi şu an çok genç bu yüzden adım adım gitmeli. Taşlar zamanla yerine oturacak. Eğer doğru adımları atarsa, Arda Güler en iyi Türk futbolcu olabilir.”

”Her koşulda orucumu tutarım”

Hiçbir zaman futbolun orucun önüne geçmediğini dile getiren futbolcu, ”Oruç benim için çok başka bir ibadet. Ben Müslümanım ve her koşulda orucumu tutarım. Ailevi, dini ve milli değerler benim için her zaman her şeyden öncedir. Futbol en son.” ifadelerini kullandı.

”Seneye en iyi formundaki Eljif Elmas’ı görebilirsiniz”

Son olarak kariyer değerlendirmesi yapan eski Fenerbahçeli, şu cümleleri söyledi:

”İtalya’da oynadığım dönemde bazen yedek kulübesinde olsam da başarılı bir zaman dilimi geçirdiğimi düşünüyorum. Takımda en fazla asist yapan üçüncü futbolcuydum. Napoli 33 sene sonra şampiyon oldu ve ben de buna ortak oldum. Ayrıca İtalya Kupası’nı da kazandık. Tüm bunlarla birlikte neredeyse 200 maça çıktım. 5 yıl için bence iyi bir sayı. Ancak ilk 11’de daha fazla şans bulabileceğim bir takıma gitmek istedim ve Leipzig’i seçtim. Çünkü Leipzig genç oyunculara değer veren bir kulüp. Şu an adaptasyon dönemindeyim. Seneye en iyi formundaki Eljif Elmas’ı görebilirsiniz.”

BHA




Anahtar Kelimeler : Arda, Güler, En, İyi, Türk, Futbolcu, Olabilir

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler