HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Mart 2024 Çarşamba Saat: 15:37

Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyatları Başladı

2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nın (Trisome Oyunları) 33 ülkeden 488 sporcunun katılımıyla Antalya’da başladı.
Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyatları Başladı

Dünyanın dört bir yanından gelen Down Sendromlu Sporcular Antalya’da yarışıyor.

 

2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nın (Trisome Oyunları) 33 ülkeden 488 sporcunun katılımıyla Antalya’da başladı.

 

Atletizm, basketbol, cimnastik, futsal, judo, masa tenisi, tenis ve yüzme branşlarının yer aldığı 2024 Trisome Games’te ülkemizi 86 sporcu temsil edecek.

 

Down Sendromlular Dünya Spor Oyunlarına; Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Arjantin, Avusturalya, Azerbaycan, Brezilya, Bulgaristan, Kolombiya, Hırvatistan, Çekya, Estonya, Finlandiya, Fransa, İngiltere, Hong Kong, Macaristan, İrlanda, İtalya, Japonya, Litvanya, Macau, Meksika, Mısır, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, Venezuela’dan sporcular katılacak.

 

Etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Down sendromlu bireylere özgüven kazandıracak, bağımsız bireyler olarak toplum içerisinde daha fazla yer almalarını sağlayacak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

 

Bakan Göktaş katıldığı, "Down sendromlu sporcuların olimpiyatları" olarak nitelendirilen Trisome Oyunları'nın açılış töreninde, Türkiye olarak dünyanın en özel insanlarının bir araya gelmesine vesile olan önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

 

Türkiye'nin, Aşık Veysel, Cemil Meriç, Sümeyye Boyacı ve Turgay Karakaş gibi işitme veya görme engelli olmalarıyla beraber bilgileri, zekaları, ilim ve irfanlarıyla milletinin geleceğine ışık tutan çok değerli insanlara sahip olduğunu hatırlatan Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

 

"Böylesi özel insanlara destek olmak, başarılarına katkı sunmak adına çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kimseyi geride bırakmayan bir anlayışıyla milletimize hizmet ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın üreten, bağımsız birer birey olarak, eğitimden sağlığa, spordan sanata, yönetimden ticarete hayatın tüm alanlarında aktif biçimde rol almaları için çalışıyoruz.”

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ise, 4 yılda bir yapılan ve ikinci kez düzenlenecek Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları’na ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Türkiye’nin düzenlediği başarılı organizasyonlarla dünya çapında bir marka haline geldiğini söyledi.

 

Türkiye'de spor devrimi yaşandığına vurgu yapan Bakan Bak, “Son yıllarda yapılan stadyumlar, spor salonları, yüzme havuzları, sahalarla ülkemiz büyük bir değişim yaşadı. Avrupa’nın ve dünyanın en yeni, en modern tesislerine sahibiz. Bunun neticesinde hem sporcularımız uluslararası alanda madalyalar kazanıyor hem de önemli şampiyonalara ev sahipliği yapıyoruz. Bu gurur ülkemizindir. Yaşanan tesis devriminde başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.    

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler