HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Şubat 2024 Perşembe Saat: 13:22

DENEY YAP BAŞVURULARI BAŞLADI

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, başlatılan “Deneyap Türkiye” projesi ile birlikte tüm Türkiye’ye yayılıyor.
DENEY YAP BAŞVURULARI BAŞLADI

DENEYYAP  BARŞVURULARI BAŞLADI

 

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, başlatılan “Deneyap Türkiye” projesi ile birlikte tüm Türkiye’ye yayılıyor.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde, Türkiye’nin yetenekli çocuklarını geleceğe hazırlıyor. 81 ilde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde binlerce öğrenciye robotik ve kodlamadan nanoteknolojiye, tasarım ve üretimden yapay zekâya 11 farklı derste eğitim veriliyor.

Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkenin kalkınması için Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturarak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek.

Projeye dâhil olmak isteyen 4.sınıf ve 5.sınıf ve 8. Sınıf, 9. Sınıf ve lise hazırlık sınıfı kademesindeki öğrenciler, 25 Şubat 2024 Pazar tarihine kadar başvurularını yapabilecek. Öğrenci Seçme Sınavı için başvurular ise www.deneyap.org ve www.t3kys.com adresinden yapılabilecek.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrenci seçme süreci üç aşamadan oluşuyor. Başvuru yapan adaylar, öncelikle “E-Sınava” katılıyor. E-Sınavı başarıyla geçen belli sayıda aday ikinci adım olan “Çevrim içi Eğitim ve Görev Tamamlama” aşamasına,  ardından bu aşamada da başarılı olan adaylar “Uygulama Sınavına” davet ediliyor. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanıyor.

11 farklı program başlığında 36 ay süren bu eğitimler öğrencilere tamamen ücretsiz olarak sunulurken, öğrencilerin Deneyap Teknoloji Atölyelerine katılabilmesi için aşamaları başarıyla tamamlamaları gerekiyor. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alan öğrenciler teknoloji alanında almış oldukları eğitimleri, bilgi ve tecrübeleri kullanarak her eğitim sonunda proje şenliklerine katılıyor. Bu şenliklerde öğrenciler özgüven kazanarak takımlarını kurup mentorleri eşliğinde ulusal ve uluslararası olmak üzere TEKNOFEST gibi yarışmalara hazırlanıyor. Eğitimlere paralel olarak Deneyap öğrencilerinin sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla teknik ve bilimsel geziler, piknik ve kamp programları da gerçekleştiriliyor.

HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : DENEYYAP, BARŞVURULARI, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler