HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Ocak 2024 Cuma Saat: 15:42

ROTASYON YAPAMIYORUM!

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Yılport Samsunspor maçı sonrası basın toplantısı düzenledi.
ROTASYON YAPAMIYORUM!

Teknik Direktör Abdullah Avcı, Trendyol Süper Lig’in ertelenen 16. haftasında Papara Park’ta  oynanan ve bordo mavililerin 2-1 kazandığı Yılport Samsunspor maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

 

TACI BİLE KORNER GİBİ KULLANIYORLAR

Avcı, rakibi Yılport Samsunspor’un son 9 müsabakasının 5 tanesini kazandığını ve bir bölümünü de geriden gelerek sonuçlandırdığına dikkat çekerek, “Öncelikle rakibimiz Samsunspor hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Özellikle hoca değişimiyle beraber son 9 müsabakalarının 5’ini kazandılar. Bunların bir bölümünü de geriden gelerek kazandılar. Taktiksel olarak da birinci bölgeyi az kullanıp kenardan ortalarla sonuç almaya çalışan bir takım. Hem kenarlarda hem ön tarafta atlet oyuncuları var. Oyuna hızlı başlıyorlar. Tacı bile korner gibi kullanıyorlar. Buna da çalışmışlar. 4-4-2 şeklinde başlayıp şiddetli baskıya dönüyorlar, önde de 6 oyuncuları oluyor. Biz de bunun karşılığında o baskıyı nasıl kıracağımızı ve rakip sahaya geçtiğinde neleri kullanacağımıza görseller halinde çalıştık. Üç günde bir maç oynadığımız için biraz sorunlar yaşayabiliyoruz. Hatta 3 gün tamamlanmadan bir maç daha oynayacağız. Rakibimiz 2 gün önce oynadı, ben ise Perşembe günü oynadım. 72 saat dolmadı, yine oynayacağız. Maç oynamak sorun değil ama rotasyon yapamıyorum. Oynamakla alakalı bir durum değil. Zamanında rotasyon yaptığımız için eleştirildik şimdi neden yapmıyoruz diye eleştiriliyoruz. Afrika Kupası var, sakat oyuncular var. İki stoperim birkaç aydır oynamadı. Genç oyuncularımız da süre alamadı. 2 hafta boyunca aynı ilk 11 ile çıktık. İki gün toparlanmayla yolumuza devam edeceğiz. Maçın ikinci yarısından itibaren oyunu kopartabilirdik, rakibin de pozisyonları vardı. Oyun, son ana kadar dengeli bir şekilde ilerledi. Maç kazanmak için oynanacak oyunlar vardır, bugün ve bu sene bazen skor olarak bazen oyun olarak bu geçiş sürecini devam ettireceğiz. Göreve yeniden başlayalı 11 maç oldu, 2.20’ye yakın bir puan ortalaması yakaladık. Ligin üçüncü sırasında yer alıyoruz. Baktığında bizim için ulaşılabilir bir hedef. Avrupa kupalarına gidebilmek, kulübe de ciddi ekonomik gelir getirecek. Prestij olarak da önemli bir durum. Türkiye Kupası da devam ediyor. Yabancı kotamız dolu, mart ayında bizimle beraber olmasını beklediğimiz Orsic’in önünü açmak için Kourbelis gitti. Bugünkü galibiyetten ötürü oyuncularımı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ABDÜLKADİR VE ORSİC TRANSFER Mİ OLUYOR ?

Avcı, futbolcumuz Abdülkadir Ömür ve Mislav Orsic’in durumu ile transfer iddialarına şu şekilde yanıt verdi: “Transfer için kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Orsic, bu kulübün yatırım yaptığı yetenekli bir oyuncu. Belki mart ayında dönecek ama önümüzdeki senenin planlamasını şimdiden yapmaya başladık. Kulübe zarar verecek hiçbir adımı ne ben ne de başkası atmaz. Ertuğrul Başkan bu konuyla ilgili çok ciddi bir şekilde çalışıyor. Biz de ekip olarak çalışıyoruz, izleme ekibi de çalışıyor. Haftada 3 maç oynarken hem de bunların üzerine çalışıyoruz. Umarım Trabzonspor için doğru olanı tercih ederiz. Abdülkadir Ömür bu yörenin yetiştirdiği özel oyunculardan bir tanesi. Kazanılan kupaların içinde bulunmuş bir oyuncu ve aynı zamanda duygusal. İniş çıkışları var. Transfer dönemi sadece Abdülkadir için değil herkes için var. Bakasetas’ın da konuşuluyor ama antrenman sahasında birlikteyiz. Ömür’ün sakatlığı var, hafta içi düz koşulara başladı. Umarım yarın bizimle beraber olur.

BAZEN BENİM DE HOŞUMA GİTMEYEN OYUNU OYNAMAK ZORUNDA KALIYORUM

 Teknik Direktörümüz, gerçekçi olan oyunu oynamak zorunda olduğumuzu belirterek şu cümlelere yer verdi: “Rotasyon yapamıyoruz. Kulübede genç oyuncu var, zenginleştirmem lazım. Burada gerçekçi oyun oynamak zorundayım. Bazen benim de hoşuma gitmeyen oyunu oynamak zorunda kalıyorum. O da bir taktiktir ve plandır. Benim istemediğim bir oyunu da oyuncu profiline göre oynamak zorundayım ve bununla da maç kazanıyorum. Hafta hafta gidiyoruz. Kendimizi kasacak bir durumumuz yok. Üçüncü olursak ekonomik katkısı olacak, işin o tarafına daha çok bakıyoruz.”

Avcı, açıklamalarının son bölümünde ise taraftarlarımıza tekrardan şu ifadelerle teşekkür etti: “Trabzonspor taraftarının duygu ve ruhunu biliyorum. Maç saat 20.00’de. İnsanlar çalışıyor, kolay süreçler değil. Özellikle ülke olarak ekonominin zorluklarının olduğu bir süreci de yaşıyoruz. Bu süreçte tabii ki destek verecekler ama 1.5 sene önce iyi duygular yaşandığı için biraz farklı oldu. Maç kazandıkça artacaktır diye düşünüyorum. Bugün gelmeleri de güzel bir şeydi. Tekrardan teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ROTASYON, YAPAMIYORUM!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler