HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Haziran 2023 Pazar Saat: 18:19

DOLU DİZGİN BİRİNCİ OLDU

97. Gazi Koşusu'nun galibi, Mehmet Kaya'nın jokeyliğini yaptığı Urfa Aslanı oldu.
DOLU DİZGİN BİRİNCİ OLDU

Mustafa Kemal Atatürk onuruna bu yıl 97’ncisi düzenlenen Gazi Koşusu 1927 yılından bugüne aralıksız devam eden tek spor etkinliği. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün onuruna 97 yıldır kesintisiz düzenlenen Türkiye'nin en önemli spor etkinliği olan Gazi Koşusu bugün 17.15'te İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirildi.

Bu yıl Cumhuriyet'in 100. yıldönümü olması nedeniyle önemi bir kat daha artan büyük kupayı çim pistte 2 bin 400 metrelik mücadelenin sonunda kazanmak için 3 yaşlı 22 safkan İngiliz atı piste çıktı. Safkanların yarış yaşamları boyunca sadece 1 kez koşabilecekleri bu büyük yarışı kazanmak at sahibi, antrenör, seyis ve jokeylerin hayallerini süslerken yarışı izlemeye gelenlerin ise adeta nefesini kesti.

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlamasına rağmen yaklaşık 35-40 bin yarışseverin Veliefendi Hipodromunu doldurmasıyla yarış adeta büyük bir ilgi eşliğinde yapıldı.Koşuda birinci olan at ve jokeyi 2023 yılının en başarılı ismi olarak ilan edilirken at sahibi, jokey ve safkan adını tarihe yazdırarak unutulmazlar arasına giren, Mehmet Kaya'nın jokeyliğini yaptığı Urfa Aslanı oldu.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : DOLU, DİZGİN, BİRİNCİ, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler