HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Haziran 2023 Perşembe Saat: 18:13

UEFA KONFERANS KUPASI İNGİLİZLERİN

UEFA Avrupa Konferans Ligi kupasının sahibi İngiliz temcilci West Ham United oldu.
UEFA KONFERANS KUPASI İNGİLİZLERİN

HABER:FIRATCAN GÜL

Dün gece Çekya’nın Eden Stadyumu'nda Uefa Avrupa Konferans Ligi'nin Final müsabakasında İngiliz ekip West Ham United ile İtalyan temsilci Fiorentina karşı karşıya geldi. İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United, UEFA Avrupa Konferans Lig’inde karşılaştığı hiç  bir maçta mağlup olmadı. B Grubunu 6 galibiyet alarak 18 puanla 1’inci sırada tamamlayan İngiliz ekibi, son 16 turunda AEK Larnaca ile karşı karşıya geldi.

Son 16 turu ilk maçında deplasmanda Kıbrıs ekibini 2-0 ile geçerken, evinde oynadığı rövanş maçında da rakibini 4-0 mağlup etti. Çeyrek finalde Gent ile karşılaşan West Ham, 1-1’in rövanşında evinde 4-1 kazanarak yarı finalist oldu.

Yarı finalde AZ Alkmaar’ı da evinde 2-1, rövanşında ise 1-0 mağlup edip finalde İtalya ekibi Fiorentina’nın rakibi oldu. İngiliz ekibi, final karşılaşmasında da rakibini 2-1 ile kupanın sahibi oldu. Nefes kesen final karşılaşmasında West Ham maçın son dakikalarında bulduğu gol ile tarihinde ilk kez Avrupa kupasını kazandı. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada,ikinci devrenin son dakikasında 90’da Bowen West Ham United’a kupayı getiren golü kaydetti.

İngiltere’nin köklü külüplerinden olan West Ham United tarihinde ilk kez Avrupa’da kupa kazandı.




Anahtar Kelimeler : UEFA, KONFERANS, KUPASI, İNGİLİZLERİN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler