HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
1 Haziran 2023 Perşembe Saat: 10:51

AVRUPA KUPASI 7.KEZ SEVİLLA’NIN

UEFA Avrupa Finali'nde Sevilla, Roma'yı penaltılarda 4-1 geçerek kupanın sahibi oldu.
AVRUPA KUPASI 7.KEZ SEVİLLA’NIN

HABER:FIRATCAN GÜL

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Puskas Arena'da oynanan finalde Sevilla ile Roma, UEFA Avrupa kupasını için kıyasıya mücadele etti.

İki takımında kontrollü başladığı müsabakada Roma ile ilk tehlikeli pozisyon da Milli oyuncumuz Zeki Çelik yerden gönderdiği pas ile Spinazzola etkisiz bir vuruş çıkarttı. 35. Dakika’da İtalyan ekibi Roma Arjantinli futbolcu ‘nun yerden yaptığı düzgün bir vuruşla 1-0 öne geçti. Mücadelenin ilk devresi, Roma'nın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.İkinci yarı’ya etkili başlayan İspanyol ekibi kanat oyuncusu Navas’ın ceza sahasına doğru yaptığı ortada Romalı Mancini ters bir vuruş gerçekleştirerek skoru 1-1’e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca müsabakanın normal süresi 1-1 eşitlikle sona erdi ve uzatma devrelerine geçildi. Uzatma devrelerinde iki takımında kupayı kazanmak için oyunda sertleşti ve bir çok sarı kart çıktı. Karşılaşmanın uzatma devreleri de 1-1 beraberlikle tamamlandı ve Avrupa Ligi'nin şampiyonu penaltı atışlarıyla belirlendi.

Sevilla'da Ocampos, Lamela, Rakitic ve Montiel penaltılarda topu filelere gönderdi. Roma adına Cristante penaltıyı gole çevirdi, Mancini ve Ibanez penaltı vuruşlarından yararlanamadı ve Sevilla takımı 4-1’lik üstünlükle Avrupa Ligi'nde sezonu şampiyonlukla taçlandırdı.




Anahtar Kelimeler : AVRUPA, KUPASI, 7.KEZ, SEVİLLA’NIN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler