HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Mayıs 2021 Pazartesi

‘KORONAVİRÜS ANADOLU’YA GÖÇ EDİYOR’

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel hükümetin kapanma kararı, aşıda iki doz arası sürenin uzatılması ve tedbirsizlikleri eleştirdi.
‘KORONAVİRÜS  ANADOLU’YA  GÖÇ EDİYOR’

İKİ AŞI ARASI SÜRE 21 GÜN

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel hükümetin kapanma kararı, aşıda iki doz arası sürenin uzatılması ve tedbirsizlikleri eleştirdi.  

Adıgüzel, “Pfizer’ın raporunda iki doz arası 21 gün denilirken süreyi uzatıyorlar. Neden? Çünkü aşı yok” diyerek tepkisini dile getirdi.

ANADOLUDA SALGIN PATLAK VERECEK

“Hükümet tam kapanma kararı aldı. Ancak uygulamayı 3 gün sonra başlattı.’2 diyen, Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, ‘’  Peki ne oldu salgının yoğun olduğu illerden İstanbul'dan İzmir'den Anadolu'ya bir nüfus akını başladı. Tatil yörelerinde İstanbul trafiği var. Adeta korona virüs Anadolu'ya göç ediyor.

Bu şekilde göreceksiniz salgının daha az görüldüğü Anadolu İllerinde önümüzdeki günlerde salgın patlak verecek. Bu tam kapanma kararlarından bakıyorsunuz kimler muaf. Toplumun yarısı muaf. Bu şekilde evde kala kala bir tek baba,anne kalmış olacak. Tam kapanma ilave sosyal yardım ve ekonomik tedbirler olmadan insanlar evde açlığa mahkum edilmiştir. Dünyanın diğer ülkelerinde salgın döneminde insanlara yapılan yardımlar açısından bakıldığında Türkiye Dünya ülkeleri arasında en sonlarda yer almaktadır. Bu şekilde bizi sadece Meksika kıskanmaktır.dedi.

AŞI KONUSU

Tam kapanmada eş zamanlı yeterli aşı uygulanmasının başarılı olamayacağını da söyleyen Adıgüzel açıklamasını şöyle sürdürdü.

‘’Peki aşıda ne durumdayız? Şubat sonunda 50 milyon dost Sinovac nerede? Mart sonunda 100 milyon doz Sinovac nerede? Hazirana kadar 3 milyon doz Biontec nerede ? Sağlık Bakanı açıklama yaptı. "Uğur Şahin ile görüştük. İki doz Biontec açısı arasındaki süreyi 6-8 haftaya çıkardık" Neden? Çünkü aşı yok. Fakat Pfizer'in sitesine girin bakın. Bir ay önce 21 Mart 2021 de iki doz Biontec aşı arasındaki süre 21 gün olarak önerilmiş. Şimdi Sağlık Bakanı 8 haftaya çıkarıyor. Topu da Uğur Şahin'e atıyor. Daha önce de ne yapmıştı? AKP hınca hınç dolu salonlarda kongreler yapmış, salgın tüm ülkede patlak vermişti. Kimi sorumlu tutmuştu. 84 milyon. Göreceksiniz önümüzdeki günlerde de tüm bu sürecin sorumlusu olarak Bilim Kurulunu gösterecekler. Kendi basiretsiz yönetimlerinin, kendi başarısızlıklarının suçunu de Bilim Kuruluna ve halka yükleyecekler.”





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler