HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Temmuz 2022 Perşembe Saat: 08:46

KÖY YAŞAM MERKEZLERİ HİZMETE SUNULUYOR

Bakanlıkca başlatılan proje kapsamında ilçe Yemişli Köyü'nde köy yaşam merkezi kuruldu.
KÖY YAŞAM MERKEZLERİ  HİZMETE SUNULUYOR

Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen projeyle, kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor.

Bakanlıkca başlatılan proje kapsamında ilçe Yemişli Köyü'nde köy yaşam merkezi kuruldu. Bu çerçevede Yemişli Köyünde kullanılmayan Yemişli İlkokulu, Mahalle Muhtarı Gökhan Baştuğ'un girişimleriyle onarılıp yeni haline kavuşturuldu. 

Bahçe ve çevre düzenlemesi ise Altınordu Belediyesi iş birliğiyle yapılmış olup, bundan sonra doğacak ihtiyaçlar doğrultusunda, ilkokul, kurs merkezi, tarım ve hayvancılık ile ilgili eğitimler, toplantı, düğün, davet, eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alana dönüştürülerek öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, 2000 yılında kapanan Yemişli Köyü İlkokulunu ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde gördü. 

Ziyarette İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Aras, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Özkan, Vakıfbank İlkokulu Müdürü Aytekin Çelenk, Kökenli İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Selim Sırrı Yalçın, İş Sağılığı ve Güvenliği Uzmanı Necdet Demir ve Mahalle Muhtarı Gökhan Baştuğ ile birlikte yapılan çalışmaları inceleyen Müdür  "Bakanlığımız bünyesinde, köy okullarımızın binalarını tekrar hayata kazandırmak amacıyla köy yaşam merkezine dönüştürmeye başladık. Köy yaşam merkezleri projesi kapsamında öğrencilerimizin ve köy halkının hizmetine sunulan Yemişli İlkokulunun yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, projenin ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.  

nCANAN  ÖZDEMİR




Anahtar Kelimeler : KÖY, YAŞAM, MERKEZLERİ, HİZMETE, SUNULUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler