HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Haziran 2022 Cumartesi Saat: 06:42

‘TÜİK YA TAÇA YA DA SEPET DIŞINA ÇIKTI’

DEVA Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay yüzde 2,98 olarak açıklanan Mayıs ayı enflasyonunu TÜİK'in nasıl belirlediğinin anlaşılamadığını ifade etti.
‘TÜİK YA TAÇA YA DA SEPET DIŞINA ÇIKTI’

TÜİK tarafından dün açıklanan Mayıs ayı enflasyon rakamları, "hükümetin toplumun gerçeklerinden ne kadar uzakta olduğunu bir kez daha göstermiştir" diyen DEVA Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay yüzde 2,98 olarak açıklanan Mayıs ayı enflasyonunu TÜİK'in nasıl belirlediğinin anlaşılamadığını ifade etti.

Bazı kalemler sepet dışı mı?

Yaptığı basın açıklamasında, vatandaşın gerçek enflasyonu ile TÜİK'in belirlediği enflasyon arasında iki katını aşan fark bulunduğunu söyleyen DEVA Partisi Ordu İl Başkanı Öktenay, son bir ayda sadece akaryakıta yüzde 4'e yakın zam geldiğini yanı sıra, elektrik ve doğalgaz ile ulaştırma fiyatlarına gelen zamların da hesaplamalarda yer aldığına inanmadığını belirterek "sepet dışı" mı? bırakıldı diye sordu.

Üretim zaafiyeti olan  Ordu'nun durumu ne olacak?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın da sıkça dile getirdiği gibi TÜİK'in "makyajlı" hesaplamalarla enflasyonu düşük göstermeye çalıştığı eleştirisi yapan Öktenay, "tarım ve sanayide yaşanan vazgeçişle zaten üretim yeteneğini kaybeden ülke ekonomisinin içinde bulunduğu krizi ortaya koyan bir diğer göstergenin de üretici fiyatları enflasyonu (ÜFE) 'ndaki artış olduğuna dikkat çekti. 

Öktenay, ekonomide yapısal tedbirler alınması gerektiğini ileri sürerken, "üretici fiyatlarında bir yıllık artışın yüzde 132,16'yı bulması da kötü gidişatın göstergesidir. Bölgesel bazda bakıldığında üretimdeki zafiyetimizle Ordu zaten yüksek enflasyonu derinden hissetmektedir. Yani yıllık bazda enflasyon TÜİK hesaplamalarına göre -makyajlı da olsa- yüzde 73,50 ise bu rakamı siz Ordu için en az iki ile çarpın" dedi. Öktenay'a göre, özellikle Mayıs ayı enflasyon rakamlarına yapılan makyajla memur ve emeklinin maaşlarına daha fazla zam yapılmasının önü kesilmek istendi.

nHABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ‘TÜİK, YA, TAÇA, DA, SEPET, DIŞINA, ÇIKTI’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler