HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Mayıs 2022 Cuma Saat: 07:52

BUNA DA ‘ŞÜKÜR’ MÜ DİYECEĞİZ?

DEVA Partisi İl Binası’nda il ve ilçe teşkilatlarıyla bayramlaşan başkan Ercan Öktenay, genel başkan Ali Babacan’ın bayram mesajını partililerle paylaşırken iktidarın ekonomi politikalarına getirdiği eleştiri büyük alkış aldı.
BUNA DA ‘ŞÜKÜR’ MÜ DİYECEĞİZ?

Nisan ayı enflasyon rakamlarına çok sert tepki gösteren DEVA Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay, AK Parti iktidarının hayat pahalılığında kendi rekorunu kırmaya devam ederken alım gücü giderek azalan vatandaşın “yoksunluk” tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Öktenay, hiç kimse “buna da şükür” diyemez dedi.

DEVA Partisi İl Binası’nda il ve ilçe teşkilatlarıyla bayramlaşan başkan Ercan Öktenay, genel başkan Ali Babacan’ın bayram mesajını partililerle paylaşırken iktidarın ekonomi politikalarına getirdiği eleştiri büyük alkış aldı. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’ın “2002-2015 yılları arasında ülke ekonomisinin başında ben vardım ve yaptığımız iyi şeyleri şimdi de yapacağız” açıklamasına vurgu yapan Öktenay, sözü açıklanan enflasyon rakamlarına getirerek, “her ne kadar daha yüksek olduğunu düşünsek bile TÜİK'e göre, nisan ayı tüketici enflasyonu yüzde 69,97 oldu. Mart ayında bu oran yüzde 61,14 idi. Yani enflasyonda 20 yıllık AKP hükümetleri döneminin yeni zirvesi görüldü. Bu hayat pahalılığının geldiği noktayı göstermektedir. Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar yüzde 105,86 ile ulaştırma, yüzde 89,10 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 77,64 ile ev eşyası oldu. Bu rakamlar da anlatıyor ki vatandaşımız ne istediğini sofrasına koyabiliyor ne de bir yerden bir başka yere seyahat edebiliyor. Ve bu gelişmelere “şükür” etmemiz isteniyor” dedi.

Emeklinin açlık sınırı tehlikesi

Ocak ayında açıklanan son asgari ücretin artık açlık sınırının da altında kaldığına dikkat çeken Öktenay, “hadi diyelim ki asgari ücretli kıt kanaat geçinecek peki ya emeklilerimiz… Onların durumunu hiç soran var mı? Sayıları 14 milyona yaklaşan emeklinin bayram ikramiyesine bile zam yapamayan, bununla yetinmeyip Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in 1 Mayıs tarihine endekslediği “müjdenin” akıbetini soran var mı? Ne yazık ki yok. Ordu İl Teşkilatı olarak bu “hayali müjdenin” takipçisi olacağız ve önümüzdeki hafta tüm ilçe başkanlarımızın da katılımıyla düzenleyeceğimiz bir toplantıya emeklilerimizi davet edip sorunlarını ilk ağızdan kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : BUNA, DA, ‘ŞÜKÜR’, , DİYECEĞİZ?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler