HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Nisan 2021 Perşembe

CHP ORDU MİLLETVEKİLİ ADIGÜZEL’DEN SABAHATTİN ALİ ÖNERGESİ

Cumhuriyet halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Türk Edebiyatının en büyük isimlerinden biri olan Sabahattin Ali için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 4 ayrı soru önergesi verdi.
CHP ORDU MİLLETVEKİLİ ADIGÜZEL’DEN SABAHATTİN ALİ ÖNERGESİ

Cumhuriyet halk Partisi  Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Türk Edebiyatının en büyük isimlerinden biri olan Sabahattin Ali için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 4 ayrı soru önergesi verdi. 

SORU ÖNERGESİ

‘’Sabahattin Ali 73 yıl önce ormanlık alanda katledilmiştir’’ diye Adıgüzel,’’  Sabahattin Ali cinayetinin halen aydınlatılmaması, cenazesinin ailesine verilmemiş olması ve mezarının halen nerede olduğunun bilinmiyor.  Bu bir hukuk devletine yakışmıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e ayrı ayrı sorular sorular yöneltiyorum’’ dedi:

Adıgüzel, “Sabahattin Ali, sadece yaşadığı dönem ülkemizin kültür ve edebiyat ortamını değil kendisinden sonra gelen kuşaklarda şarkılara, türkülere, öykülere konu olarak kültür hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Ne yazık ki bu büyük usta korkunç bir şekilde katledilmiştir. Daha da acısı katlinden 2 ay sonra cansız bedeni ormanlık alanda bulunmuş olmasına rağmen cenazesi ailesine teslim edilmemiş ve mezarının nerede olduğu halen bilinmemektedir. Sabahattin Ali’nin nasıl öldürüldüğü bugün halen bir muammadır.”şeklinde konuştu

4 ÖNERGE

Adıgüzel’in önergelerinde yer alan sorular şöyle: 

‘’1. Sabahattin Ali’nin nasıl öldürüldüğü ile ilgili emniyetin istihbarat kayıtları dâhil hangi bilgiler mevcuttur?

2.  Cenazesinin ormanlık alanda bulunmasından sonra neler yaşanmıştır? Bu sürecin detaylı kayıtları ve raporlar niçin kamuoyu ile paylaşılmamıştır?

3. Cenazesine neler olduğu ve mezarının nerede olduğu konusunda bakanlık olarak bir araştırmanız olmuş mudur?

4.  Maaşının ilk gömüldüğü yerden çıkarılarak otopsi için götürüldüğü süreçte kaybolduğu veya bilerek kaybedildiği doğru mudur? Otopsi ve defin sürecinden hangi yetkililer sorumludur? Bu süreçle ilgili kayıtlarda neler vardır?’’

5. Sabahattin Ali’nin mezar yeri devletin kayıtlarına göre neresidir? Bu yerin açıklanmamasının nedenleri nelerdir?

6. Mezar yerinin bulunması bir hukuk devletinin boynunun borcu değil midir?

7. Kayıtlarınıza göre Sabahattin Ali’nin öldürülmesi talimatını kim ya da kimler vermiştir? Bu konuda devletin yaptığı araştırmanın sonuçları nelerdir?





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler