HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Ekim 2021 Pazartesi

CHP HEYETi ORDU SORUNLARINI DiNLEDi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ordu’ya geldİ.
CHP HEYETi ORDU SORUNLARINI DiNLEDi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ordu’ya geldİ.

Genel Başkan Yardımcıları  Ünye, Fatsa vew Altınordu ilçelerinde sahaya inerek vatandaşlar ve esnafla bulışup sorunları dinledi.

ÜNYE ZİYARETİ

Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba,  gazetecilere yaptığı açıklamada, tarım ürünlerinin desteklenmesinin öneminin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde daha da ortaya çıktığını kaydetti.

 Ağbaba, "Ordu dünya fındık üretiminin neredeyse tamamına yakınını karşılıyor. Malatya da kuru kayısı üretiminin nedeyse tek başına tamamını karşılıyor. Hem fındığın hem kayısının desteklenmesi gerekiyor, doğrusu tüm tarım ürünlerinin desteklenmesi gerekiyor." dedi.

Ağbaba,  "Ranta dayalı ekonomi yaşıyoruz. Buda  sadece sınırlı sayıda bir kesimin büyüyor. Toplumun büyük bir bölümü ise yoksullaşmaktadır. Türkiye bir ekonomik krizi, buhranı yaşıyor.. Bir çöküntü ile karşı karşıyayız" dedi.

Esnafın durumunun ortada olduğunu söyleyen Ağbaba, " Bir iktidar değişimi olduğunda ekonomi düzelebilir.  Hukuku, demokrasiyi egemen kılarsanız dolar da düşer, işsizlik de azalır. Tercihleri doğru yaparsanız esnafın da durumu düzelebilir." dedi

Ağbaba, son olarak şunları söyledi.

" Türkiye'nin geçmiş yıllarda da bir çok ekonomik krizler yaşandı. 1994, 2000'i, 2001'i unutmayalım.. Bu dönem ekonomik krizin yanında bir de ahlaki kriz var. Bence en önemli kriz ahlaki kriz, ahlaki çöküntü. İşsizlik düzelir, dolar rayına oturur, tarım üretimi artırılabilir ama bu ahlaki çöküntünün düzeltilmesi gerekiyor. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, 'seçimden sonra ne yapacaksınız?' diye sorulacak olursa Millet İttifakı'na, bizlere, öncelikle yapacağımız ilk iş siyasi etik yasasını çıkarmak olacaktır. Her gün bazen suç örgütü liderlerinin açıklamaları sayesinde, bazen gazeteciler sayesinde yeni pisliklerle karşı karşıyayız.

Türkiye'nin itibarı olan Türk lirası yerlerde sürünüyor. Türkiye kara para anlamında gri listeye alındı. Artık ismimiz Sudan, Suriye ile birlikte anılıyor. Bu itibarı da kurtaracak bu milletin ferasetidir, bu milletin sağduyusudur. Çok kısa sürede bu işten çıkacağımıza inanıyoruz."

FATSA ZİYARETİ

Heyet daha sonra Fatsa ilçesine geçecek ve burada da esnaf ziyaretinde bulundu. Buradaki ziyarete CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve CHP İl Başkanı Atila Şahinde katıldı.Esnaflar aynı sıkıntıdan dert yanarken, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ‘’Türkiye’nin neresine gidersek gidelim sorun aynı. Herkes şikayetçi. Hepimiz geçim derdine düştük Sorunları ve çmzüm yollarını biliyoruz’’ dedi

ORDU ZİYARETİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba , Seyit Torun ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut oluşan heyet Altınordu sokaklarının da nabzını tuttu.

Altınordulu esnafların bir çoğu iş yapamamaktan, borçlarını ödeyememekten, siftahsız dükkan kapatmaktan dert yandı. Esnafın çoğu yapılandırma yaptıklarını ancak bunları ödemelerinin mümkün olmadığını da sözlerine eklediler. Pandemi döneminde bankalardan kullandıkları kredileri dahi ödeyemediğini söyleyen esnaflar haciz ile karşı karşıya kaldıklarını, hükümetin bir çözüm üretmemesinden şikayet ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcı Seyit Torun, ‘’Bu tek adam rejiminin sonucudur’’ dedi.

Torun, ‘’Vatandaşımızda ciddi bir gelecek endişesi var. Gelirinin azaldığı buna karşın giderlerinin her geçen gün arttığının günümüzde insanımız nasıl geçireceğinin yaşıyor. Bu durum ve düzen için  biz CHP olarak sadece eleştiri getirmiyoruz, çözüm önerilerini de ortaya koyuyoruz. Gelmekte olan süreç içinde sorunları hep birlikte çözeceğiz ve Türkiye'nin daha iyi yönetildiğini, sorunlarının nasıl çözüldüğünü göstermiş olacağız" şeklinde konuştu.

DUYGU BAŞ

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, “Değerli vatandaşlarımız, “e-belediye” uygulamasından faydalanarak işlemlerinizi belediyemize başvurmadan çevrim içi olarak hızlı ve kolayca yapabilirsiniz.” 

 “Günün her saatinde "Borç Sorgulama / Ödeme, Sicil Bilgileri, Tayiç Değerleri, Aşınma Payı İndirim Oranları, Bina Maliyetleri, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergileri Sorgulama” gibi hizmetleri “online” olarak yapabilme olanağı sağlayan “e-belediye” uygulamasına www.aybasti.bel.tr adresimizden E-Belediye butonundan ulaşarak istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.” dedi.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : CHP, HEYETi, ORDU, SORUNLARINI, DiNLEDi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler