HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Nevin Altunbaş

Nevin Altunbaş

Bir çözümü olmalı...

27 Ocak 2024 Cumartesi Saat: 09:49

Önümüzde 31 Mart'ta yapılacak mahalli seçimlerde seçmene büyük görevler düşüyor. Hele de kadın seçmenler sandığa gitmeden kime, nasıl bir başkan adayına oy kullanacaklarını iki kere düşünmeliler.

Oy verecekleri büyükşehir, il veya ilçe belediye başkan adaylarının ülkemizde başta kadın ve çocuklara yönelik şiddetin azaltılmasında alacağı tedbirlere yönelik projelerini sorgulamalılar...

Projelerinde kadın sorunlarına ne gibi kıymet vermişler bakmalılar.

* * *

Ordu ilimizde dahil son yıllarda ülkemizde kadına yönelik erkek şiddetinde kaygı ve endişe verici artış var. Her gün görsel ve yazılı basında yurdumuzun farklı köşelerinde kadın cinayetlerinin haberleri veriliyor. Televizyonların ana haber bültenlerinde kadına yönelik şiddetin canlı görüntüleri yayınlanıyor.Bu durum çok çok tehlikeli bir hal almaya başladı.

*Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde kadına yönelik şiddetin istatistiki verilerinin açıklandığı bir haber okudum.Korkunç bir tablo var ortada.Bu duruma kimse kayıtsız kalamaz.Son 10 yılda Anadolu'da sıradan bir ilçe nüfusu kadar 4 bin 197 kadın erkek şiddetiyle öldürülmüş, gencecik yaşlarında hayatlarını yitirmişler.Binlerce çocuk öksüz, annesiz kalmış.Binlerce yuva dağılmış. Bir savaşta dahi kaybedilmeyecek insan sayısı kadınımızı ülkemizde erkek şiddeti sonucu kaybetmiş olmamız üzücü değil mi?

* Ülkemizde yapılan istatistiki çalışmanın sonucu bu işin ne kadar önemli ve ciddi olduğu artık görülmelidir. Türkiye’de şiddete maruz bırakılan; Her 10 kişiden 8’i kadın.Yüzde 73’ü evli. Faillerin yüzde 90’ı erkek. Yüzde 63’ü eş. Yüzde 21’i ise aile üyesi. Son 10 yılda 4 bin 197 kadın öldürüldü. Türkiye’nin gerçeği bu iken tabloyu görmezlikten, duymazlıktan gelmenin hoşgörülecek hiçbir tarafı yok.Acilen çözüm bulunmalı. Görev siyasi iktidarın ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin olmakla beraber vatandaş olarak özellikle kadın seçmen olarak önümüzdeki seçimlerde şiddetin önlenmesine yönelik yerel yönetici adaylarının program ve projelerine bakmak lazım.Bakmaklada kalmayıp başkan adaylarıyla sokakta karşılaşma durumunda sözle de "projeleriniz nelerdir?" diye sormalılar.

*Dünya'da hiçbir kadın veya insan şiddeti hak etmiyor; Türk kadını bu tabloyu hiç mi hiç hak etmiyor.Utanç verici bir tablo.


Bu haber toplam 391 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları