HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Nazlıcan Keser

Nazlıcan Keser

31 MART SEÇİMLERİNE DOĞRU

13 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 21:21

YEREL SEÇİMLERE DOĞRU

31 Mart 2024 tarihinde tüm yurtta yerel yöneticiler için önemli bir gün. Halihazırda Belediye Başkanı olarak görev yapanlar yeniden aday gösterilmeleri halinde şimdiye kadar yaptıkları ya da yapamadıkları hizmetler için seçmen karşısında kendilerini tartacaklar. İlk kez aday gösterilenler ise toplumda ne kadar karşılıkları var onu görecekler.

Ordu ve ilçeleri için de mevcut belediye başkanları tekrar görev almayı beklerken “Belki bana da bir fırsat verirler ümidiyle aday adaylığı müracaatı yapanlar var. Hepsi de seçim bölgelerinde hemşerilerine hizmet yarışında yer almak istiyorlar.

Peki adaylığa kim ne kadar yakın. 

Bir kere mevcut Belediye Başkanları görevde olmalarının da verdiği avantajla daha şanslı durumdalar. Aslında herkes kendini çok iyi biliyor. Geride kalan yaklaşık beş yıllık dönem içerisinde gereğini yapıp seçmenini memnun edenler pek de endişelenmesinler. Çünkü halkta karşılığı olan adaylarla seçimlere gitmek her siyasi organizasyonun ortak duygusu. Burada beş yılını heder edenler değişmeye daha yakınlar. Yani tekrar aday gösterilme olasılığı zayıf.

AK Parti’de bu seçimlerde aday adayı sayısı daha önce alışkın olduğumuz aday adayı sayılarının çok altında kaldı.

Mesela Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ortalıkta dolaşan isimler olsa bile resmi müracaatı olan tek isim Engelli Gazeteci Cihan ÇAKIR. Eski OBB Kurucu Belediye Başkanı Enver YILMAZ’ın adı konuşulsa da bir müracaatı yok. Aday gösterilmeyi bekliyor. Kamuoyundaki ortak kanı ise Hilmi GÜLER ben devam ediyorum dediği sürece bir başka ismin AK Parti’de konuşulmayacağı yönünde.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise sanki kimse OBB için aday olmak istemiyor. Gündeme gelen doğru dürüst bir isim bile yok. Çok cılız olmakla beraber CHP Ordu Milletvekili ve Eski Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN’un adı geçiyor. 

Diğer partileri de ise hiç ses seda yok.

Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde AK Parti’nin adaylarını sadece CHP’nin adaylarının zorlayacağı gerçeği ortada. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER’in ittifaklar konusunda yaşadığı gelgitler seçmende de kafaları karıştırıyor. Dolaysıyla İYİ Parti’nin göstereceği adaylar seçim bölgelerinde bireysel güçleri var ise iddialı olabilirler. En azından şimdiki görüntü bu.

Ordu’da halen görevde bulunan Belediye Başkanları’nın adaylık durumu ne olur bilinmez ama görünen o ki;

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi GÜLER, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın TÖREN, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem KİBAR, Gölköy Belediye Başkanı Fikri ULUDAĞ, Akkuş Belediye Başkanı İsa DEMİRCİ, Kabadüz Belediye Başkanı Yener KAYA, Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayim TANDOĞAN AK Parti’nin yerlerini muhafaza edecek Belediye Başkanları gibi duruyorlar.


Bu haber toplam 646 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları