HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Nevin Altunbaş

Nevin Altunbaş

HALK EKMEK Geliyor...

24 Haziran 2023 Cumartesi Saat: 09:21

Hafta içinde yazılı ve görsel medyada yer alan iki satırlık haber büyükşehir Ordu ilimizde halkımız adına önemli bir hizmetin haberi niteliğindeydi.

Gazetecilikte köşe yazarlığı yaptığım dönemde birçok kez Ordu gündemine taşıdığım, makale konusu yaptığım konuya el atılmış olması sevindirici.

Sözü uzatmadan haber; Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler nihayet  "ihtiyaç bir hizmet" olduğunu gördüğü "Halk Ekmek"  fabrikasını kurma kararını aldı.

Perşembe ilçemizde kurulacak Ordu Büyükşehir Belediye Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilecek ekmekler tüm Ordu halkının yakın gelecekte sofralarında yer alacak.

Dar gelirli halkımızın geçim sıkıntısının her geçen gün ağırlaştığı bir dönemde vazgeçemediğimiz besin kalemlerimizden ekmek daha kaliteli daha uygun fiyatla tüketecek olmamız halkımız adına çok değerli bir hizmet olarak görmek ve değerlendirmek lazım.

4 kişilik bir ailede açlık sınırının 11 bin lira, yoksulluk sınırının 33 bin lira rakamlarının konuşulduğu bir dönemde ailenin önemli gider kalemlerinden ekmeğin daha ekonomik bir maliyetle tüketeceğimiz umudu güzel bir gelişme olarak hayatımıza girecek.

Bu manada en son 2022 yılında yine bu köşeden dile getirdiğim "Ekmek ve su" makalesinde bir bölümü tekrar hatırlatarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. MEHMET HİLMİ GÜLER'e halkımız adına TEŞEKKÜR ederim.

*

Ekmek ve su

...

"Çoğu aileler sosyal yardımlarla geçiniyor. Ya sosyal yardım alamayanlar, yardıma ulaşamayanlar...

 Ordu Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım alamayanları da düşünerek bir an önce bu kentte yaşayanların bütçelerine katkı sağlayacak girişimleri başlatmalıdır.

Mesela halk ekmek üretimini Ordu'ya getirmeli.

Diğer büyükşehir belediyeleri gibi halk ekmek üretecek fabrikalar kurmaya altyapısı yeterli gelmiyorsa mevcut fırın işletmeleriyle işbirliği yaparak ucuz ekmek üretimini sağlayıp geçim sıkıntısı çeken insanlarımıza devletin sosyal yardım elini göstermesidir.

Bunu nasıl yapar diyorsanız isterlerse formülünü bulurlar.

Mesela, fırıncı esnaflarından su parası almayabilir.

Ucuz un temin edebilir.

Belediyelerin aldığı vergilerden vazgeçebilir.

Vs...

Ekonomik sıkıntı çeken aileler daha ucuz fiyattan besleyici değeri yüksek ekmeğe ulaşarak ciddi bir destek almış olur."

...”

     


Bu haber toplam 784 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları