HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Nevin Altunbaş

Nevin Altunbaş

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi...

3 Haziran 2023 Cumartesi Saat: 15:39

Ordu Üniversitesi ODÜ bünyesinde yeni bir fakültenin açılacağı haberi 14 Mayıs seçimleri öncesinde duyurulmuştu.

Yıllardır Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin ODÜ'ye kazandırılması için ilimizin siyasileri ve sivil toplum yöneticilerince diri tutulan, açılması istenen fakültenin nihayet YÖK'den müjdeli haberi geldi.

Ordu Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kurulması resmi gazetede geçtiğimiz günlerde yayımı yapıldığı duyuruldu.

Önemli bir fakülteye daha kavuşuyoruz.

Her geçen gün büyüyen Ordu Üniversitesi çok daha güzel hizmetlere vesile olacak,  mühendis, mimar olmayı hedefleyen gençlerimize gelecek hazırlayacak.

Ancak şimdi de fakültenin nereye kurulacağı tartışması başladı.

Ordu ilimizin siyaset, sosyal ve ekonomik hayatıda karar vermede etkili olan Ünye ilçemiz yöneticileri fakültenin Ünye'ye kurulmasını istiyor.

Bu yönde etkili çalışmalar yapan Ünyeliler Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'ni "hak" olarak görüyorlar.

Ordu Üniversitesi akademik yöneticileri ise Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin ODÜ Cumhuriyet Yerleşkesine kurulması gerektiğini savunuyorlar.

Böylesi bir fakültenin Üniversitenin önemli bölümlerinden biri olup, merkez yerleşkesinin içinde kurulmasının doğru olacağını ifade ediyorlar.

Bizce de yeni fakülte ODÜ' nün Cumhuriyet Yerleşkesi içerisine kurulmalı.

Ordu merkezde olmalı.

Şehir üniversitelerinin yapılanmalarına  bakıldığında neredeyse tamamında Mühendislik-Mimarlık Fakültelerinin ana yerleşkede kurulu olduğunu görürüz.

Bu durum Ordu'da değişmemeli.

*

17 Mart 2006 tarihinde kurulan Ordu Üniversitesi; 3 enstitü, 12 fakülte, 2 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulunda 791 akademik ve 656 idari personeli; lisansüstü, lisans ve ön lisansta 17 bine yaklaşan öğrencisi ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

*

Clarivate Analytics/In Cites ile Yükseköğretim Kurulunun yayınladığı verilerden yararlanılarak hazırlanan URAP 2021-2022 sonuçlarına göre, Ordu Üniversitesi ODÜ Türkiye'deki 179 üniversite arasında 83'üncü sırada. 121 devlet üniversitesi arasında 69'uncu, 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite içerisinde ise 26'ncı sırada yer alıyor.

Bu sonuçlarda gösteriyor ki ODÜ çok sayıda üniversitelerin arasından sıyrılarak başarıya ve büyümeye doğru emin adımlarla yükseliyor


Bu haber toplam 799 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları