HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Nevin Altunbaş

Nevin Altunbaş

Orduya da uğrasalar...

14 Ocak 2023 Cumartesi Saat: 08:03

Ulusal televizyonlarda haber bültenlerini izlediğinizde genelde ekranların karşısında mutsuz, yaşam sevinciniz kırılmış, karamsar bir ruh haliyle baş başa kalıyoruz.

Hele de her akşam istisnasız tüm kanalların haberlerinde yurdun çeşitli köşelerinde kadına yönelik şiddet, taciz, vurma, kırma, dövme, katletme gibi olaylar sıradan haber haline geldi. Yaşamlarının baharında hayattan koparılan 2 veya 3 kadının ölüm hikayelerini gördüğünüzde dram konulu Türk filmi seyretmediğinizin farkına  "ahlaya" "puflaya" varıyoruz.

Ekranın karşısından iç dünyanızda fırtınalar yaşayarak, adalete, hukuka, geleneğe, töreye isyan ederek kalkıyoruz.

"Benim mahallemden uzakta" deyip teselli ararken duygular bir sonraki haber bültenlerinde malesef tazeleniyor.

*

Diyeceksiniz ki koskoca ülkede hiç mi güzel şeyler olmuyor? 

Olmaz olur mu, tabii ki var.

Mesela, hafta içinde Çorum'da bir hayırsever, 97 kişinin 85 bin liralık bakkal borcunu ödemiş...

Bu ekonomik sıkıntıda bakkala olan borcunu nasıl ödeyeceğini düşünürken uykuları kaçan anneler, babalar bilemezsiniz  "borcunuz ödendi, borcunuz yok" sözünü duyunca ne kadar sevinir.

Ya bakkal...?

Komşusunun ay sonu ödeyemeyeceğini bildiği halde veresiye vermeye devam eden, akşam sofrasından ekmeğini eksik etmeyen, sermayesini tüketen, verdiği malı yeniden rafa koymanın hesabını yaparken uykuları kaçan bakkal ne kadar sevinir?

Bilebilir misiniz?

Tahmin edebilir misiniz?

*

"Bizim mahallemize hayırsever niye gelmez?" " Ordu'da veresiye veren bakkal mı kalmadı, yoksa herkes peşin alışveriş yapacak kadar hali vakti yerinde mi?" sorularını sorarak mutluluk haberin hikayesi geçelim.

Çorum'un Sungurlu ilçe merkezindeki 10 bakkalı ziyaret eden iki kişi, veresiye defterindeki borçların hesaplanmasını istedi. İki kişi, temsil ettikleri hayırseverin kimliğini gizli tutma şartıyla 10 bakkala 85 bin lira tutarında ödeme yaptı.

Bakkallar da vitrinlerine, veresiye borçlarının kapatıldığına dair afiş astı. Sungurlu Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, hayırsever kişinin her yıl ortaya çıktığını söyledi.

Hayırseverin çok güzel bir iş yaptığını dile getiren Aşutoğlu, "Gizemli hayırsever iş adamımız bu senede aracı vesilesiyle Sungurlu'dan saygıdeğer iki tane abimizle 10 tane bakkalımızda, 97 vatandaşımızın 85 bin lira borcunu kapatmış bulunmaktadır. Bu hayırsever iş adamlarının çoğalmasını canı gönülden bekliyoruz. Biz Sungurlu Bakkallar ve Bayiler Odası olarak güven sağladık. Bu insanlar bize destek oluyor, biz de vatandaşa destek oluyoruz. Bu vatandaşlarımızın artmasını istiyoruz, gururlanıyoruz." 

*

Hayal ürünü iyilik haberlerin yanında gerçek iyilik hikayelerini anlatan haberlerde arada bir de olsa rastlıyoruz..

Dileriz dünyada ki malıyla, parayla pulla, yatlarla katlarla, rezidanslarla öbür dünyaya göç edilmeyeceğinin farkına varırlar da insanların dar zamanında imdadına yetişen haberlerin sayıları daha çok görülür...


Bu haber toplam 1.136 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları