HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Nisan 2024 Çarşamba Saat: 09:21

Dünyanın en güçlü MRI cihazıyla çekildi

Fransa Atom Enerjisi ve Alternatif Enerjiler Kurumu, dünyanın en güçlü manyetik rezonans görüntüleme (MRI) cihazıyla elde edilen, insan beyninin en net görüntüsünü yayınladı.
Dünyanın en güçlü MRI cihazıyla çekildi

Fransa Atom Enerjisi ve Alternatif Enerjiler Kurumu (CEA), dünyanın en güçlü manyetik rezonans görüntüleme (MRI) cihazıyla elde edilen sonuçları duyurdu. CEA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Iseult" adlı MRI cihazıyla çekilen beyin görüntülerinin, 20 yılı aşkın süren bir çalışmanın ürünü olduğu belirtildi.

Son birkaç ay içinde yaklaşık 20 sağlıklı gönüllü üzerinde test edilen MRI cihazının, neredeyse 4 dakikada görüntü elde ettiği vurgulandı. "Iseult" MRI makinesinin 11,7 Tesla manyetik güce sahip olduğu ifade edildi. Ayrıca, açıklamada, benzer kalitede görüntülerin hastanelerde kullanılan cihazlarla elde edilmesinin saatler sürebileceği belirtildi.

CEA Araştırma Direktörü ve "Iseult" Projesi Başkanı Nicolas Boulant, verilerin daha yüksek kalitede elde edilebilmesi için araştırmanın birkaç yıl daha devam edeceğini belirtti. Boulant, 2026-2030 dönemini kapsayacak şekilde nörodejeneratif hastalıkların yanı sıra bipolar bozukluk ve şizofreni gibi psikiyatrik hastalıklar üzerinde araştırmalar yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bu gelişmelerin ayrıca Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıkların teşhisinde de yardımcı olması bekleniyor.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Dünyanın, en, güçlü, MRI, cihazıyla, çekildi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler