HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Mart 2024 Perşembe Saat: 09:52

“Dünyada her gün 1 milyar öğün israf ediliyor”

Birlemiş Milletler Çevre Programı (UNEP), yaklaşık 783 milyon insan açlıkla mücadele ederken, 2022'de dünya genelinde bir günde 1 milyardan fazla öğünün israf edildiğini aktardı.
“Dünyada her gün 1 milyar öğün israf ediliyor”

Uluslararası Sıfır Atık Günü'nde (Zero Waste Day), Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP), 2024 yılına ilişkin Gıda İsrafı Endeksi raporunu yayımladı. Rapora göre, dünya genelinde 2022'de kişi başına düşen 132 kilogramlık gıda israfıyla, toplamda 1,05 milyar tonu aşkın gıda atığı üretildi.

Bu çarpıcı rakam, dünya genelinde yaşanan gıda güvensizliği ve açlıkla mücadele eden 783 milyon insanın dramatik gerçeğiyle karşılaştırıldığında büyük bir paradoksu ortaya koyuyor. Sadece 2022'de, dünya genelinde bir günde 1 milyardan fazla öğün israf edildi.

Gıda israfının sadece açlıkla mücadelede değil, aynı zamanda iklim kriziyle de yakından ilişkili olduğu belirtiliyor. Yıllık sera gazı salımının yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan gıda israfı, havacılık sektörünün yaklaşık 5 katına denk geliyor. Bu israf ayrıca ekonomik açıdan da büyük bir maliyeti beraberinde getiriyor; yaklaşık olarak 1 trilyon dolarlık bir kayba yol açıyor.

Raporda değerlendirmelerine yer verilen UNEP İcra Direktörü Inger Andersen, dünya genelindeki gıda israfının devam etmesi halinde milyonlarca insanın açlıkla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu. Andersen, gıda israfının iklim ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, ülkeleri bu önemli sorunla başa çıkmak için harekete geçmeye çağırdı.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : “Dünyada, her, gün, 1, milyar, öğün, israf, ediliyor”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler