HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Mart 2024 Pazartesi Saat: 11:58

Güneş fırtınası elektronik araçları bozabilir!

Amerika Birleik Devletleri’ne bağlı faaliyet gösteren Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi,geçtiğimiz günlerde Güneşte meydana gelen son yılların en güçlü jeomanyetik fırtınası hakkında bir açıklama yayınladı.
Güneş fırtınası elektronik araçları bozabilir!

NOAA’nun açıklamasında patlamanın bir kaç gün öncesi Dünya’nın 20 katı büyüklüğü kadar bir alanda meydana geldiği belirtildi.  Dünya’ya doğru devasa bir parçacık akışının gerçekleştiği patlamada en ağır etkilenen bölgenin Kuzey Amerika olacağı ve fırtına sebebiyle Türkiye dahil pek çok ülkede kutup ışıklarının gökyüzünde belirebileceği belirtildi.

Güneş Fırtınası Nedir?

Güneş fırtınası, güneşin yüzeyinde meydana gelen ani patlamalar veya parlamalardır. Bu patlamalar, güneşin manyetik alanındaki değişikliklerle ilişkilidir. Güneş fırtınaları genellikle güneş lekeleri denilen koyu bölgelerde meydana gelir. Bu olaylar, güneşten uzaya büyük miktarda enerji ve yüklü parçacıkların fırlatılmasına neden olur. Dünya’ya ulaşan bu yüklü parçacıklar, manyetik alanımızı etkileyerek kutup ışıklarına yol açabilir veya iletişim sistemlerine ve uydu çalışmalarına zarar verebilir.

BHA





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler