HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Mart 2024 Cumartesi Saat: 11:31

Moskova'da terör saldırısı: 93 ölü, 100'den fazla yaralı

Moskova'nın Crocus Belediye Binası'nda dün akşam saatlerinde gerçekleşen terör saldırısı, Rusya'yı yasa boğdu.
Moskova'da terör saldırısı: 93 ölü, 100'den fazla yaralı

Moskova'nın Crocus Belediye Binası'nda dün akşam saatlerinde gerçekleşen terör saldırısı, Rusya'yı yasa boğdu. Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 60'tan fazla kişinin hayatını kaybettiği ve ölü sayısının artabileceği belirtildi. Olayın gerçekleştiği bölgede uzmanların çalışmalarını sürdürdüğü kaydedilirken, saldırıda ölenlerin cesetlerinin incelendiği ifade edildi.

Saldırıya ilişkin delillerin tamamına el konulduğu ve genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yapıldığı belirtilen açıklamada, ayrıca bütün kamera görüntülerine de el konularak incelendiği aktarıldı.

Saldırı ile bağlantılı olduğu iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı. Bryansk bölgesindeki bir olayda güvenlik güçlerine kaçmaya çalışan bir araca ateş açıldı ve araç takla attı. Şüphelilerden ikisi yakalanırken, diğerleri ormana kaçtı. Federal Güvenlik Servisi, saldırıyla bağlantılı oldukları iddia edilen 11 kişinin yakalandığını duyurdu. Bunlardan 4'ünün saldırıyla doğrudan bağlantılı olduğu belirtildi.

Araçta yapılan aramada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, araçta bulunan pasaportların Tacikistan vatandaşlarına ait olduğu belirtildi.

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, Rossiya-24 devlet televizyon kanalına yaptığı açıklamada, saldırı sırasında yaralananların sayısını paylaştı. Hastanelere kaldırılan 115 kişiden 5'inin çocuk, 60'ının ise ağır yaralı olduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların Rusya'ya başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti. Zaharova, olayı kınayan ifadeler kullanarak, kurbanları kurtarmak için çabalamanın devam ettiğini vurguladı.

Zaharova, ABD'nin saldırıyla ilgili olarak Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların parmağı olduğuna dair bir bulgu olmadığını açıkladı. Ayrıca, Rusya'nın bu konuda herhangi bir bilgiye sahip olması halinde derhal paylaşılması gerektiğini belirtti. ABD'ye çağrıda bulunarak, eğer böyle bir veri yoksa hoşgörü gösterilmemesi gerektiğini ifade etti.




Anahtar Kelimeler : Moskovada, terör, saldırısı:, 93, ölü, 100den, fazla, yaralı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler