HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Mart 2024 Cumartesi Saat: 11:15

Türksat 6A temmuz ayında uzaya gönderilecek

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği TÜRKSAT 6A uydu projesi, Temmuz ayında uzaya fırlatılacak.
Türksat 6A temmuz ayında uzaya gönderilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin uzay teknolojisindeki önemli adımlarından biri olan Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'nın geliştirildiği Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'ni (USET) ziyaret etti. Bakan Kacır, Türk mühendislerinin ve teknoloji şirketlerinin yerli ve milli imkanlarla ürettiği TÜRKSAT 6A'nın 8 Temmuz haftasında uzaya gönderileceğini duyurdu.

TÜRKSAT 6A, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki ilerlemesine önemli bir katkı sağlayacak. Türk mühendislerinin özverili çalışmalarıyla geliştirilen bu yerli haberleşme uydusu, TÜBİTAK, TUSAŞ, ASELSAN ve CTECH firmalarının iş birliğiyle hayata geçirildi ve %81,4 yerlilik oranına sahip.

Bakan Kacır, Türkiye'nin uzay alanındaki deneyimlerine de vurgu yaparak, TÜRKSAT'ın bugüne kadar 8 farklı haberleşme uydusundan faydalandığını belirtti. Bu başarıyla Türkiye, uzay teknolojilerinde önemli bir konuma gelmiş ve yerli uydu projelerindeki çalışmalarını artırarak sürdüreceğini ifade etti.

TÜRKSAT 6A'nın üretim sürecinin tamamen yerli olarak tamamlandığını dile getiren Bakan Kacır, uydunun bütün kritik alt sistemlerinin yerli ve milli olarak geliştirildiğini açıkladı. %81,4'lük yerlilik oranıyla donatılan TÜRKSAT 6A, 24 farklı ekipmanla desteklenmiş durumda.

Uydu, Temmuz ayında uzaya fırlatılacak ve bu süreçte nakliye faaliyetleri gerçekleştirilecek. SpaceX'in de bu süreçte yer alacağını belirten Bakan Kacır, Türk ekiplerinin uzaya gönderilecek uydunun yerleştirilmesi işlemini gerçekleştireceğini söyledi.

TÜRKSAT 6A'nın sadece Türkiye'nin değil, bölgedeki birçok ülkenin haberleşme imkanlarını genişleteceğini vurgulayan Bakan Kacır, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki başarısını ve küresel etkisini artıracağını belirtti. Türkiye'nin dünya nüfusunun yarısından fazlasının haberleşme ihtiyacını karşılayabilecek bir konuma geleceğini ifade etti.

Son olarak, Türkiye'nin dünya uydularını geliştirebilen 11 ülkeden biri haline geldiğini belirten Bakan Kacır, Türkiye'nin uzay alanındaki faaliyetlerinin devam edeceğini ve önümüzdeki dönemde de GÖKTÜRK uydusunun yenileme projesi ile İMECE 2 ve İMECE 3 projelerinin gerçekleştirileceğini söyledi. Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki başarısının artarak devam edeceği vurgulandı.




Anahtar Kelimeler : Türksat, 6A, temmuz, ayında, uzaya, gönderilecek

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler